Dinamo București continuă să își consolideze lotul pentru sezonul viitor, după ce a reușit să semneze cu Cătălin Cîrjan (21 de ani), Adrian Caragea (18 ani) și Alexandru Roșca (21 de ani). Luni, 17 iunie, oficialii clubului au anunțat al patrulea transfer al verii, aducând un jucător experimentat în linia defensivă.

Kennedy Boateng se alătură lui Dinamo

Kennedy Kofi Boateng, în vârstă de 27 de ani, a semnat un contract cu Dinamo din postura de jucător liber, după despărțirea de echipa austriacă Austria Lustenau. Fundașul central togolez vine să-l înlocuiască pe Darko Velkovski, care a părăsit clubul. Boateng, care are 7 selecții pentru echipa națională a Togoului, a semnat un contract valabil până în 2026. Valoarea sa de piață este estimată la 400.000 de euro, conform transfermarkt.com.

”Bine ai venit, Kennedy BOATENG!

Clubul Dinamo 1948 București anunță, prin intermediul canalelor de comunicare, transferul internaționalului togolez Kennedy Kofi Boateng.

Născut pe 29 noiembrie 1996 (27 de ani), Kennedy, 1.91m, joacă pe postul de fundaș central și a evoluat ultima dată în Bundesliga Austriei, la Austria Lustenau.

În cadrul reprezentativei Republicii Togoleze, Kennedy a debutat la 25 de ani și a jucat în 7 partide, 5 amicale și 2 oficiale pentru calificările la Cupa Africii.

Kennedy Boateng va îmbrăca tricoul lui Dinamo până în 2026”, au scris dinamoviștii pe Facebook.

Despărțirea de Darko Velkovski

Darko Velkovski, în vârstă de 28 de ani, a părăsit Dinamo după doar jumătate de sezon petrecut în SuperLiga României. Venit în luna ianuarie sub comanda antrenorului Zeljko Kopic, Velkovski a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. În cele 16 meciuri disputate pentru Dinamo, fundașul central a marcat un gol și a jucat un rol esențial în salvarea echipei de la retrogradare.

Din păcate pentru „Câinii roșii”, Velkovski a refuzat prelungirea contractului, forțând conducerea clubului să caute un înlocuitor. Despărțirea sa a fost oficializată sâmbătă, 15 iunie, printr-un anunț pe rețelele sociale ale clubului.

”Mulțumim, Darko VELKOVSKI!

Relația contractuală dintre Dinamo 1948 București și internaționalul macedonean Darko Velkovski a ajuns la final.

Transferat într-o iarnă apăsătoare pentru gruparea dinamovistă, Darko a evoluat în 16 partide și a marcat un gol pentru alb-roșiii, în Superligă.

Mult succes în carieră, Darko!”, a scris Dinamo pe Facebook.

Viitorul echipei

Cu aducerea lui Kennedy Boateng, Dinamo speră să își consolideze apărarea și să își îmbunătățească performanțele în sezonul viitor. Transferurile realizate până acum arată o strategie clară de întinerire și întărire a echipei, oferindu-i antrenorului Zeljko Kopic mai multe opțiuni pentru a forma un lot competitiv.

Rămâne de văzut cum se va adapta Boateng la noua sa echipă și dacă va reuși să umple golul lăsat de plecarea lui Velkovski. Cert este că Dinamo nu se oprește aici și continuă să caute soluții pentru a-și atinge obiectivele în campionat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.