Darius Olaru, căpitanul de 26 de ani al echipei FCSB, se află în prezent la EURO 2024, reprezentând naționala României. Performanțele sale remarcabile de pe teren nu au trecut neobservate, iar după turneul final din Germania, Olaru ar putea să facă pasul cel mare în cariera sa fotbalistică, fiind vizat pentru un transfer important.

Beșiktaș, interes major pentru Darius Olaru

Presa turcă a dezvăluit recent că Beșiktaș, unul dintre cele mai prestigioase cluburi din Turcia, și-a manifestat interesul pentru Darius Olaru. După ce au anunțat că sunt dispuși să achite clauza de reziliere pentru Florinel Coman, „Vulturii” au trecut pe lista lor de transferuri și numele lui Olaru.

Performanțele impresionante ale lui Olaru

În sezonul 2023/2024, Darius Olaru a înregistrat statistici impresionante pentru FCSB, acumulând 15 goluri și 6 assist-uri în 43 de meciuri. Aceste realizări i-au crescut cota de piață la 7 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Publicația turcă Foul Sport a raportat că Beșiktaș intenționează să strângă cel puțin 14 milioane de euro din vânzările mai multor jucători, printre care Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Ante Rebic, Vincent Aboubakar și Alex Oxlade-Chamberlain. Această strategie financiară ar putea facilita transferul lui Olaru la clubul din Istanbul.

Giovanni Becali, agentul lui Darius Olaru, a confirmat că mijlocașul are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro, similară cu cea a lui Florinel Coman. Dacă Beșiktaș va achita această sumă, FCSB nu va putea împiedica transferul.

Beșiktaș, un gigant al fotbalului turcesc

Beșiktaș face parte din vărful fotbalului turcesc, alături de Galatasaray și Fenerbahce. Clubul a câștigat 21 de titluri de campioană și a evoluat în mai multe rânduri în grupele Champions League, reușind să ajungă până în sferturile de finală în 1987.

Gigi Becali, patronul FCSB, a declarat că în acest moment nu are intenția de a vinde niciun jucător important, inclusiv pe Olaru. Cu toate acestea, dacă jucătorul ajunge la un acord cu Beșiktaș și clubul turc plătește clauza de reziliere, Becali nu va putea împiedica transferul.

Darius Olaru se află într-un moment crucial al carierei sale. Evoluțiile sale de la EURO 2024 și interesul manifestat de Beșiktaș ar putea să îi ofere șansa de a juca la un nivel și mai înalt, într-un campionat competitiv. Următoarele săptămâni vor fi decisive pentru viitorul său în fotbal.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.