Marți, 2 iulie, Dinamo a anunțat oficial despărțirea de fundașul central francez Quentin Bena, în vârstă de 26 de ani. Jucătorul a sosit în Ștefan cel Mare în vara anului 2022, fiind liber de contract după ce s-a despărțit de echipa franceză Capra Niort.

”Mulțumim, Quentin BENA! Clubul Dinamo 1948 București și fundașul central Quentin Bena au ajuns la o înțelegere privind încetarea relației contractuale.

Sosit la clubul nostru în vara anului 2022, Quentin a făcut parte din lotul care a readus Dinamo în prima ligă, în urmă cu un an.

A adunat 41 de apariții pentru alb-roșiii, a înscris de două ori și a oferit două pase decisive. Mult succes în carieră, Quentin Bena!”, a transmis Dinamo pe rețelele sociale.

Parcursul lui Quentin Bena la Dinamo

Experiența lui Quentin Bena la Dinamo a fost prima aventură a sa în afara Franței. În sezonul recent încheiat, fundașul central a jucat doar 19 meciuri pentru echipa din Ștefan cel Mare, dintre care 17 în SuperLigă și două în Cupa României. În competiția cupelor, Bena a reușit să înscrie singurul său gol din stagiunea 2023/2024. Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Quentin Bena este de 300.000 de euro.

Revoluție la Dinamo

Andrei Nicolescu, unul dintre oficialii clubului Dinamo, a anunțat că echipa va trece printr-o serie de schimbări majore în vederea pregătirii pentru sezonul viitor. Nicolescu a menționat că vor fi efectuate mai multe transferuri, însă a subliniat că negocierile cu jucătorii vizați sunt complicate și necesită timp.

În plus, Nicolescu a declarat că Dinamo are nevoie de o „revoluție”, o transformare pe care și-a asumat-o până la capăt. Această declarație sugerează că echipa din Ștefan cel Mare este hotărâtă să aducă schimbări semnificative pentru a-și îmbunătăți performanțele și a reveni în fruntea clasamentului.

”Suntem un pic în urmă, discuțiile sunt dificile pentru posturile care le vroiam completate deja: fundaș central, fundaș dreapta și un mijlocaș central.

Vrem jucători de afară, este complicat. Va fi o revoluție la Dinamo, mi-am asumat asta, sper ca acești copii să fie ajutați de jucători cu experiență, pe care să îi aducem.

Dar era momentul, la Dinamo nu s-a mai făcut nimic concret de ani de zile, doar s-a peticit și rezultatele s-au văzut. Sper să ne iasă repede.

Este greu să ajungem în play-off, dacă vom avea succes cu această strategie atunci putem mai repede, dacă nu, asta este, ne asumăm și continuăm cu ea pentru că este bine pentru Dinamo”, a spus Andrei Nicolescu.

Despărțirea de Quentin Bena marchează începutul unei perioade de reconstrucție pentru Dinamo. Clubul își propune să aducă noi jucători care să contribuie la atingerea obiectivelor pe termen lung. Fanii dinamoviști așteaptă cu nerăbdare să vadă ce mutări va face clubul și cum va arăta echipa în sezonul viitor.

Pentru Quentin Bena, despărțirea de Dinamo reprezintă o nouă oportunitate de a-și continua cariera într-un alt campionat sau într-o altă echipă, unde să-și demonstreze valoarea și să contribuie la succesele viitoare.

Foto: romaniansoccer.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.