Rapid București a încheiat recent stagiul de pregătire al verii, iar antrenorul Neil Lennon, în vârstă de 53 de ani, a tras primele concluzii despre activitatea sa la gruparea din Giulești. Fostul jucător și antrenor nord-irlandez a început să-și pună amprenta asupra echipei și a vorbit deschis despre progresul și impresiile sale până în prezent.

Gabriel Gheorghe, Poreclit „Roy Keane” de Neil Lennon

Unul dintre aspectele care l-au impresionat pe Lennon este tânărul fotbalist Gabriel Gheorghe, în vârstă de doar 17 ani. Antrenorul l-a poreclit „Roy Keane”, făcând referire la legendarul mijlocaș irlandez al lui Manchester United. Gheorghe, care poate evolua atât ca atacant, cât și ca mijlocaș ofensiv, a captat atenția lui Lennon datorită talentului și determinării sale pe teren.

”M-au impresionat mai mulți tineri. Pe Gheorghe l-am poreclit Roy Keane. Și Stan mi-a plăcut cum a evoluat, toți, de la cel mai tânăr și până la Săpunaru m-au impresionat.

Nu numai în ceea ce privește fotbalul, ci și din punct de vedere al personalității. Atmosfera la echipă este foarte bună”, a declarat Neil Lennon pentru Rapid TV.

Cine este Roy Keane?

Roy Keane, acum în vârstă de 52 de ani, a fost un mijlocaș de excepție care a scris istorie în tricoul lui Manchester United. Keane a jucat pentru United timp de 12 ani, dintre care opt ani ca și căpitan, devenind o figură emblematică datorită stilului său de joc agresiv și liderului autoritar pe care îl reprezenta pe teren. Porecla atribuită lui Gheorghe de către Lennon subliniază potențialul și caracterul tânărului jucător.

Metodele de antrenament și sistemul de Joc

Neil Lennon a discutat și despre modul în care jucătorii Rapidului au reacționat la metodele sale de antrenament. Antrenorul a implementat un sistem de joc diferit de cel folosit în sezonul precedent, iar schimbările par să fie bine primite de echipă. Lennon este cunoscut pentru stilul său disciplinat și pentru accentul pus pe pregătirea fizică și mentală a jucătorilor, elemente care se reflectă în noua abordare tactică.

”Sunt foarte mulțumit de felul în care a decurs pregătirea. Jucătorii au devenit mai puternici de la o zi la alta, iar atitudinea pe care au avut-o față de pregătire și față de ceea ce le-am cerut a fost exemplară.

Sunt foarte bucuros pentru modul in care au asimilat metodele pe care le-am folosit cu ei, iar profesionalismul de care au dat dovadă este excelent.

După părerea mea cantonamentul a fost un real succes, dacă ne raportăm la ceea ce eu și staff-ul meu ne dorim de la jucători”

E un sistem nou de joc față de cel din sezonul trecut și a durat ceva timp până când jucătorii s-au adaptat.

Sunt și jucători noi care au nevoie de timp ca să se integreze. Sunt foarte mulțumit. Mai avem încă o săptămână de pregătire și e timp suficient ca să devenim și mai buni”, a mai spus Lennon.

La finalul stagiului de pregătire, Lennon și-a exprimat optimismul față de viitorul echipei și a subliniat importanța adaptării jucătorilor la noile sale metode. Tânărul Gabriel Gheorghe reprezintă doar unul dintre numeroșii jucători care au șansa de a se dezvolta sub îndrumarea unui antrenor cu o vastă experiență internațională.

Rapid București se pregătește acum pentru noul sezon, având speranțe mari și așteptări ridicate. Cu un antrenor ca Neil Lennon la cârmă și cu jucători talentați precum Gabriel Gheorghe în lot, echipa giuleșteană pare să fie pe drumul cel bun pentru a obține rezultate notabile în competițiile viitoare.

În concluzie, stagiul de pregătire al verii a fost o perioadă de ajustare și evaluare pentru Rapid, iar primele impresii ale lui Neil Lennon indică un sezon plin de promisiuni și potențial. Adaptarea la noile metode de antrenament și sistemul de joc inovativ implementat de antrenor vor fi cruciale pentru succesul echipei în următoarele luni.

Foto: Facebook Rapid

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.