Costel Gâlcă vrea întăriri la echipă. Universitatea Craiova a început sezonul de SuperLigă cu o remiză albă pe terenul celor de la Hermannstadt, scor 0-0. Meciul a fost marcat de o decizie surprinzătoare a antrenorului Costel Gâlcă, care a hotărât să-l lase pe banca de rezerve pe vedeta echipei, Alexandru Mitriță.

Înainte de fluierul de start, antrenorul Costel Gâlcă a luat o decizie neașteptată, alegând să nu-l includă pe Alexandru Mitriță în primul 11. Mitriță, considerat unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei, a fost introdus pe teren abia în minutul 60, înlocuindu-l pe Luis Paradela.

Costel Gâlcă a explicat de ce Alexandru Mitriță nu a fost titular

La finalul partidei, Gâlcă a explicat motivele pentru care Mitriță nu a fost titular. În cadrul flash-interviului, antrenorul a declarat că jucătorul a avut probleme medicale în săptămâna premergătoare meciului și nu a putut participa la toate ședințele de antrenament.

”În prima repriză am jucat foarte slab, Hermannstadt a fost mai bună atunci, putea să marcheze. În a doua repriză am jucat cu mai multă intensitate și ne-am creat ocazii de gol, puteam să marcăm.

Cred că trebuie să jucăm 90 de minute bine, să fim mai constanți.

V-am mai spus și la începutul meciului, sunt jucători care puteau să joace titulari, însă nu au făcut toate antrenamentele, astfel că nu au putut intra de la început.

E bine ca jucătorii să aibă personalitate, îmi place asta, îmi place să arate asta pe teren. În vestiar, eu sunt acela cu personalitate.

Mă aștept să arătăm din ce în ce mai bine, să recuperăm jucătorii, să-i aducem la un nivel cât mai bun”, a spus Costel Gâlcă.

Mai mult, antrenorul a afirmat că își mai dorește transferuri: ”Eu sper să mai vină jucători”.

Chiar și intrat din postura de rezervă, Mitriță a reușit să fie cel mai periculos jucător al formației din Bănie. Prezența sa pe teren a adus un plus de dinamism și creativitate în jocul Craiovei, însă echipa nu a reușit să fructifice ocaziile create și a plecat doar cu un punct de la Sibiu.

Analiza meciului

Universitatea Craiova a dominat partida în multe momente, dar lipsa de eficiență în fața porții și deciziile controversate de pe banca tehnică au influențat rezultatul final. Deși remiza nu este rezultatul dorit, echipa din Bănie poate lua partea pozitivă din acest meci – evoluția solidă a lui Mitriță și potențialul de a crește în jocurile viitoare.

”Dacă sunt conflicte în vestiar, orice jucător stă în afara lotului și nu pe bancă. Discutăm puțin de regula u21. Am discutat cu responsabili din Federație în care ne-am spus punctul de vedere și motive.

Antrenorul pune la dispoziție cel mai bun under pe care îl are. El decide cu ce under începe. Cel mai bun under din ultima săptămână a început azi.

Danciu a trebuie să îl scoată pe Ivan, pe Mitriță sau pe Parandela. Din motive tactice, a fost ales Mitriță. La ultimul meci din cantonament Mitriță a ieșit accidentat în minutul 55.

A pierdut meciurile de pregătire și prima parte din antrenamente. Deciziile tehnico-tactice le ia staff-ul”, a spus Mihai Rotaru, la Fotbal Club.

Startul de sezon este doar începutul unei campanii lungi și pline de provocări pentru Universitatea Craiova. Echipa și staff-ul tehnic trebuie să analizeze atent această primă partidă și să își ajusteze strategia pentru a obține rezultate mai bune în etapele următoare. Fanii așteaptă cu nerăbdare următoarele evoluții ale echipei lor favorite, sperând că deciziile tactice și gestionarea lotului vor aduce victorii și performanțe notabile în SuperLigă.

În concluzie, remiza de la Sibiu reprezintă un punct de plecare pentru Universitatea Craiova, iar prezența lui Alexandru Mitriță pe teren, chiar și pentru doar 30 de minute, a demonstrat că jucătorul poate fi o piesă esențială în angrenajul echipei. Rămâne de văzut cum va gestiona Costel Gâlcă următoarele meciuri și cum va reuși să maximizeze potențialul fiecărui jucător pentru a atinge obiectivele propuse în acest sezon.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.