Eugen Voicu o părăsește pe Dinamo. Echipa traversează o perioadă dificilă la începutul acestui sezon, atât pe teren cât și în culisele administrative. După ce au pierdut cu scorul de 2-3 în fața CFR Cluj într-un meci disputat în deplasare, „Câinii Roșii” au primit o nouă lovitură, de data aceasta din punct de vedere administrativ.

Retragerea lui Eugen Voicu

Eugen Voicu, acționarul majoritar al clubului și președintele Consiliului de Administrație al societății Red&White, care deține în prezent 41% din acțiunile lui Dinamo, a anunțat că se retrage. Voicu a explicat că, deși a contribuit cât a putut, din punct de vedere financiar nu mai poate susține activ echipa. El a menționat că va ceda o mare parte din drepturile sale unui alt investitor, păstrând totuși „o bucățică” din acțiuni.

”Cât am putut să contribui, am făcut-o. Am ajuns într-o situație în care consider că este mai bine să fac acest pas. Mi-am făcut datoria când a fost mai mare nevoie, iar acum consider că există acționari puternici, destul de retrași, serioși, care nu caută publicitate și pot duce mai departe această structură pe care am realizat-o din februarie 2023. Pentru că există această structură!

Lucrurile sunt așezate pe un făgaș. Direcția pe care am setat-o e bună, Dinamo e pe un drum corect, tot ce mai trebuie este… timp, care este comprimat. Timp și puțină răbdare. Dacă vrei să construiești un club trebuie să ai un schelet, care atunci când am preluat, nu era.

Când am venit totul atârna de o fărâmă de ață. O să-mi păstrez un anumit procent, da. Va exista, cel mai probabil, cât de curând, o schimbare în Registrul Comerțului”, a spus Voicu, la Prosport.

Voicu a subliniat că sunt mai mulți oameni de afaceri capabili să investească în club și a sugerat că acțiunile sale ar putea fi preluate de Renovatio, sponsorul principal al lui Dinamo, care deține deja 21% din acțiuni. În acest context, Andrei Nicolescu, administratorul special al echipei, deține 27% din club.

Reacția lui Cristi Borcea

Decizia lui Voicu a stârnit reacții puternice, inclusiv din partea fostului patron, Cristi Borcea, care a avut un discurs vehement după anunțul retragerii. Borcea a lăsat să se înțeleagă că știe deja cine va prelua pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo.

“Practic, la ora asta am avut dreptate când am spus la tine în emisiune că nu îl apucă paltonul. Ei au zis foarte clar şi sunt învăţaţi să joace în altă ligă. Nu vezi? S-au descotorosit de toţi dinamoviştii.

Şi de Johnny Culina şi de Oni (n.r. Ionel Augustin), de la copii şi juniori. Te cutremuri. Practic, nu mai e nimeni. Singura problemă este stadionul. Să se unească în jurul lui Lupescu.

Asta e. Voicu era la licurici, nu la pitici! Gândiţi-vă ce urangutani eram cu Copos, Iancu, Porumboiu, cu naşul Gigi, cu Penescu, Niculae de la Astra, Neculaie de la Braşov, Nea Jean, Pinalty.

Foarte corectă decizia. În primul rând pentru el. Am spus din urmă cu o lună că nu are forţă financiară. Toţi m-aţi făcut zob în 2000 când am spus că totul se învârte în jurul caşcavalului.

Când am luat cupa şi campionatul, de am luat tot de la Craiova. Acum, noroc cu Renovatio că i-au ţinut în viaţă. Acum, cu stadionul care prinde contur, cu o comasare, să nu mai existe trei Dinamo, atunci va fi o echipă foarte puternică.

Cei de la Renovatio sunt foarte tari, foarte serioşi. Îi cunosc pe toţi. Sunt mai mulţi băieţi, sunt foarte serioşi, foarte profesionişti. Păi stau cam rău, abia au luat vreo 200 de milioane de euro de la OMV pe o reţea.

E una dintre cele mai tari firme din România pe regenerabil. Nu discutăm de firme gen Voicu, să avem şi noi de un palton sau să nu ne prindă toamna. 100% în momentul în care va începe demolarea stadionului, în jurul lui Dinamo se vor aduna.

O să vedeţi că se va bate la campionat şi vor avea un buget de 20 de milioane de euro pe ani”, a spus Cristi Borcea la FANATIK SUPERLIGA.

Perspective de viitor

Cu aceste schimbări în structura de conducere, viitorul lui Dinamo București rămâne incert. Clubul trebuie să găsească rapid stabilitate atât pe teren, cât și în management, pentru a evita alte dificultăți în acest sezon. Suporterii speră că noii investitori vor aduce resursele necesare pentru a întări echipa și pentru a readuce Dinamo pe drumul succesului.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.