Marius Ștefănescu, un talent în plină ascensiune, a ajuns la FCSB în această vară, venind de la Sepsi în schimbul sumei de 1.310.000 de euro. Tânărul de 25 de ani, considerat un jucător promițător, nu a reușit încă să-l impresioneze pe patronul clubului, Gigi Becali, care este cunoscut pentru exigențele sale.

După un început ezitant, Marius Ștefănescu a jucat doar 45 de minute în meciul retur cu Maccabi Tel Aviv, încheiat cu victoria echipei sale, 1-0 (2-1 la general), în turul doi preliminar al UEFA Champions League. Gigi Becali a explicat că Ștefănescu are nevoie de timp pentru a se acomoda cu noul mediu și pentru a-și atinge potențialul maxim.

”Ștefănescu are nevoie de acomodare o lună, două, poate trei. El este jucător, va trebui să fie cum a fost. Dar la ora asta, nu este.

Este emotiv, e frică, nu mai are jocul lui, mai face un dribling în plus de frică, nu are încredere, dar nu e niciun fel de problemă.

În aceste meciuri am văzut totul, așa că vom juca ce trebuie. Nu vă spun acum, pentru că nu are rost”, a spus Gigi Becali.

În cele 7 meciuri jucate pentru FCSB, Ștefănescu a reușit să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă, însă performanțele sale nu au fost suficiente pentru a-l convinge pe Becali.

Potrivit Transfermarkt, cota de piață a lui Marius Ștefănescu este de 1.700.000 de euro, o sumă care reflectă potențialul său, dar care nu a fost încă justificată pe teren.

Marius Ștefănescu este susținut de toată lumea

În ciuda începutului dificil, Ilie Dumitrescu și Ionel Dănciulescu, două nume mari ale fotbalului românesc, și-au exprimat încrederea în abilitățile lui Marius Ștefănescu. Aceștia sunt convinși că tânărul jucător va reuși să-și găsească locul în echipă și să devină o piesă importantă pentru FCSB.

Într-un discurs ținut după victoria crucială cu Maccabi Tel Aviv, Gigi Becali a subliniat că nu intenționează să vândă niciun jucător important din echipă. El i-a numit indispensabili pe cei doi stoperi, Siyabonga Ngezana și Joyskim Dawa, semn că FCSB își propune să mențină un nucleu puternic pentru a avea șanse mai mari în competițiile viitoare.

”În primul rând, nu am nicio ofertă. În al doilea rând, nici dacă se scufundă pământul nu dau drumul la cineva până ne calificăm în Champions League. Și mă refer la jucătorii pe care i-ați văzut.

Mai ales la fundași centrali. Dacă dau drumul la unul dintre ei, hai, la revedere, s-a terminat. Ce să mai vorbesc de Liga Campionilor?

Pentru că acolo e puterea noastră. Axul. Dawa, Ngezana, Șut, Lixandru și Olaru. Asta e puterea noastră. Toată echipa se mulează pe cei cinci”, a declarat Gigi Becali.

FCSB se pregătește acum pentru turul trei preliminar al UEFA Champions League, unde va întâlni campioana Cehiei, Sparta Praga. Adversara s-a calificat fără mari emoții, eliminând Shamrock Rovers cu un scor general de 6-2. Acest meci va fi o nouă ocazie pentru Marius Ștefănescu să demonstreze că merită locul în echipă și să-și câștige recunoașterea pe care o dorește de la Gigi Becali.

În concluzie, deși Marius Ștefănescu nu a avut încă impactul așteptat la FCSB, timpul și susținerea din partea antrenorilor și colegilor ar putea să-i permită să-și atingă potențialul. Rămâne de văzut dacă va reuși să se acomodeze și să devină un jucător esențial pentru echipa sa în meciurile care urmează.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.