Zeljko Kopic este mulțumit de cum evoluează jucătorii. Dinamo București a început sezonul de fotbal într-o formă de invidiat, conducând detașat în clasamentul golurilor marcate în primele patru etape ale Superligii. Cu un total impresionant de 11 goluri, echipa se bucură de un atac devastator sub îndrumarea antrenorului croat, Zeljko Kopic.

Zeljko Kopic, în vârstă de 46 de ani, a adus o schimbare majoră la echipa din Ștefan cel Mare. Zâmbetul său este mai prezent în ultima perioadă, reflectând rezultatele pozitive ale echipei. După o primăvară tensionată, în care Dinamo se zbătea în zona retrogradării, echipa a reușit să-și recapete încrederea și să urce pe podiumul clasamentului.

„Trei puncte extrem de importante, patru goluri marcate, trebuie să fiu mulțumit cu performanța echipei împotriva unei trupe solide. Am fost mulțumit de joc, nu am lăsat adversarului posibilitatea să își creeze ocazii, am înscris două goluri, am mai avut 2-3 ocazii în prima repriză.

Am avut momente foarte bune, dar și perioade în care nu am contat în atac,” a analizat Kopic meciul. Un moment critic a fost până la golul lui Astrit Selmani din minutul 80, care a readus liniștea în echipă. Suedezul a marcat pentru 3-1, iar imediat Dennis Politic a închis tabela, stabilind scorul final.

Am vrut să jucăm ca la 0-0 în partea a doua, dar adversarul și-a asumat riscuri, a venit cu jucători ofensivi. După golul primit, am avut probleme, am suferit. Dar am supraviețuit și am trecut peste un moment important al jocului.

Când nu ai oportunități ofensive, trebuie să stai bine în teren, să fii stabil, în control și să aștepți să se ivească situații. Și am dat goluri. Una peste alta, sunt mulțumit de jucători.

Avem calitate, apoi muncim pentru asta. Avem o atmosferă bună în jurul echipei, jucătorii sunt încrezători. Merg cu atitudine, forță, energie, cred că nu este ușor să înscrii 11 goluri în 4 etape. Trebuie să fim mulțumiți, dar mai avem multe lucruri de îmbunătățit”, a spus Željko Kopic.

Ultima victorie, obținută împotriva Gloriei Buzău cu scorul de 4-1, a evidențiat din nou potențialul ofensiv al echipei. La finalul meciului, Kopic s-a îmbrățișat cu membrii staff-ului tehnic și a mers împreună cu aceștia să salute galeria, lăsându-i pe jucători să se bucure de aprecierea fanilor.

Zeljko Kopic spune că Dennis Politic este un lider pe eeren

Dennis Politic, căpitanul echipei, a avut un rol crucial în succesul recent al lui Dinamo. După ce a înscris din penalty în victoria cu Petrolul (4-1), el a repetat performanța și împotriva Gloriei Buzău, deschizând și închizând tabela. Cu trei goluri în acest sezon, Politic nu a primit niciun cartonaș galben, fiind la un singur avertisment de suspendare.

„În primul rând, adversarul este și el aici. Are calitate, cu jucători periculoși pe tranziție, merg cu mulți (jucători) în tranziție, nu este ușor. Am pierdut puțină încredere în partea a doua, dar asta trebuie să construim. Mentalitatea și caracterul nu se construiesc ușor. Mai avem de lucrat și de îmbunătățit.

Mental, fizic, tactic, mai avem lucruri de îmbunătățit, a fost greu de jucat, a fost foarte cald. În prima repriză, s-a depus multă energie, e greu să joci la același nivel 90 de minute.

Avem rutina noastră, încercăm să ne dezvoltăm, nu avem accidentări și sunt optimist pentru perioada următoare”, a mai zis tehnicianul croat.

Dinamo se află într-o perioadă de tranziție pozitivă, iar Kopic este conștient că echipa trebuie să continue să muncească din greu pentru a-și menține forma bună.

Cu toate acestea, începutul de sezon promițător oferă speranțe fanilor dinamoviști că echipa lor poate lupta pentru poziții de top în acest sezon de Superliga. Sub conducerea inspirată a lui Zeljko Kopic, Dinamo pare pregătită să redevină o forță redutabilă în fotbalul românesc.

Foto: dinamo1948.club

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.