Alexandru Băluță este convins că echipa se va califica mai departe. FCSB a reușit un rezultat de egalitate, scor 1-1, în deplasarea de la Praga, împotriva echipei Sparta Praga, în cadrul primei manșe a turului III preliminar al Champions League. Meciul s-a desfășurat pe „epet ARENA” și a adus momente de intensitate și spectacol pentru fanii ambelor echipe.

Scorul a fost deschis de Joyskim Dawa pentru FCSB în minutul 61, după o fază bine lucrată pe atacul „roș-albaștrilor”. Campioana Cehiei a replicat prin Victor Olatunji, care a egalat în minutul 78, stabilind astfel scorul final al întâlnirii.

Calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor rămâne deschisă

Rezultatul de egalitate menține deschisă lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, ambele echipe având șanse egale înaintea returului. Partida decisivă se va disputa săptămâna viitoare la București, pe 13 august, de la ora 21:30.

La scurt timp după finalul partidei, Alexandru Băluță, atacantul lateral al FCSB, și-a exprimat încrederea în șansele echipei sale de a se califica în următoarea fază a competiției. Băluță, în vârstă de 30 de ani, a evidențiat jocul ofensiv entuziasmant al formației sale, subliniind superioritatea atacului FCSB-ului comparativ cu cel al Spartei Praga.

”Mă așteptam la un meci de luptă. Sparta este o echipă puternică acasă. Acest joc direct de forță. Am reușit un joc foarte bun, am avut ocazii mai mari, puteam pleca cu o victorie și cu un avantaj bun. Ne-au surprins prin acel corner, prin auturi. În rest, nu pot să spun că ne-au surprins cu ceva. A fost un meci intens, cred că și noi am arătat că avem potențial.

Trebuie să luăm lucrurile bune, să avem mai mult curaj, așteptăm să vină cât mai multă lume să ne susțină. Cred că ne putem califica. Este bine, nu multe echipe au reușit să câștige aici. Am stat foarte bine în teren.

Am făcut un meci bun din punct de vedere tactic, am respectat tot ce ne-au transmis Elias cu Pinti (n.r. Mihai Pintilii). Asta s-a văzut, nu le-am dat multe oportunități”, a spus Băluță la finalul partidei, la Sport.ro.

Performanța individuală a lui Alexandru Băluță

Băluță a fost titular în meciul de la Praga și a evoluat până în minutul 88, când a fost înlocuit de Malcom Edjouma, jucător în vârstă de 27 de ani. Performanțele sale constante și contribuțiile valoroase la jocul echipei sunt reflectate și de cota sa de piață, evaluată la 1,2 milioane de euro, conform Transfermarkt.

FCSB își pune mari speranțe în meciul retur de la București, unde va beneficia de sprijinul suporterilor săi. Evoluția bună din deplasare și încrederea manifestată de jucători și staff oferă motive de optimism pentru fanii echipei românești, care speră la o calificare în play-off-ul Ligii Campionilor.

”Noi i-am surprins de multe ori, cred că nici nu se așteptau. Aștept cu nerăbdare returul și să reușim o calificare. Nu trebuie să ne luăm după meciurile din trecut, cred că sunt mai puternici acum, dar asta nu trebuie să ne sperie. Eu cred că putem reuși ceva frumos în retur. Trebuie să fim mai curajoși, mai tupeiști.

Cum am stat puțin mai sus, le-a fost și lor frică, nu le-a mai ieșit jocul, mă bucur că nu am pierdut aici, cred că puteam chiar să câștigăm. Am fost motivat, am jucat multe meciuri aici, am fost optimist, pozitiv, le-am spus băieților că trebuie să avem curaj, să avem atitudine. Am arătat toate aceste lucruri. Mergem să ne refacem, ne așteaptă un meci greu în campionat, iar apoi calificarea.

Dawa va fi suspendat din ce am înțeles, e o pierdere pentru noi. A reușit un gol, ne ajută, e un jucător important, dar sunt sigur că cine îl va înlocui o va face la fel de bine”, a mai spus Băluță.

Returul de la București se anunță a fi un meci intens și decisiv, ambele echipe dorind să avanseze în cea mai prestigioasă competiție europeană intercluburi.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.