Poli Iași și Dinamo București au oferit un meci plin de dramatism și răsturnări de situație, încheiat cu scorul de 2-2, pe terenul ieșenilor, în ultimul meci al etapei a 5-a din SuperLiga României. Confruntarea de pe Stadionul „Emil Alexandrescu” a fost una intensă, cu ambele echipe luptând până în ultimul minut pentru cele trei puncte.

Meciul a început fulgerător pentru Dinamo, care a deschis scorul în minutul 3 prin Astrit Selmani, după ce kosovarul a transformat un penalty obținut chiar de el. Nicolas Samayoa, fundașul guatemalez al ieșenilor, a comis o greșeală gravă la doar 20 de secunde de la startul partidei, faultându-l pe Selmani în careu și oferindu-le dinamoviștilor șansa de a prelua conducerea.

Gazdele nu s-au lăsat însă descurajate și au egalat rapid, în minutul 13, printr-un șut spectaculos al lui Mihai Bordeianu de la aproximativ 30 de metri. Mingea a fost deviată de Eddy Gnahore, păcălindu-l astfel pe portarul dinamovist și aducându-i pe ieșeni înapoi în joc.

Dinamo putea câștiga dacă era un pic mai atentă

Poli Iași a reușit să preia conducerea chiar înainte de pauză, în minutul 45+4, când Nicolas Samayoa și-a răscumpărat greșeala de la începutul meciului și a marcat după un corner bine executat. Astfel, ieșenii au intrat la vestiare cu un avantaj de 2-1, lăsându-i pe „câini” cu o sarcină dificilă pentru a doua repriză.

După pauză, Dinamo a reușit să egaleze în minutul 57, grație unui autogol nefericit al lui Todor Todoroski, fundașul macedonean al ieșenilor. Acesta a deviat în propria poartă o centrare periculoasă a lui Maxime Sivis, stabilind astfel scorul final al partidei.

Cătălin Cîrjan are încredere în echipă

La finalul partidei, Raul Opruț, fundașul lui Dinamo, a declarat că rezultatul a fost unul echitabil, reflectând lupta acerbă dintre cele două echipe. Acesta a subliniat că Dinamo își menține obiectivul de a câștiga următorul meci, care va avea loc pe terenul celor de la Rapid.

”A fost un meci greu, am avut 3 jucători accidentați, ne pare rău pentru ei. A fost o deplasare grea. Am făcut o repriză a doua destul de bună, sper să jucăm tot așa. Ne-a spus (n.r.- antrenorul, la pauză) să fim mai agresivi, să câștigăm duelurile.

Am egalat, am avut ocazia să facem 3-2 la bara lui Bordușanu. Normal că puteam să câștigăm la Iași, am început de la 1-0. Puteam să și pierdem, ca să fiu sincer, au avut și ei câteva situații, dar trebuie să luăm acest punct ca atare. Ne așteaptă un derby în Giulești, mergem acolo să câștigăm.

Un început de sezon destul de bun, se putea mai mult, dar suntem fericiți. Nu trebuie să ne gândim că dacă facem câteva meciuri bune suntem în play-off. Avem încredere, cred că am făcut o muncă destul de bună până acum”, a spus Opruț.

Cătălin Cîrjan, un alt jucător important al echipei bucureștene, a avut un discurs similar, afirmând că echipa nu are motive să fie descurajată și că se va concentra pe obținerea unei victorii în etapa următoare.

”Am făcut o partidă bună. Am avut niște momente grele după 1-0, nu știu ce s-a întâmplat cu noi. Am lăsat adversarul să ne domine, dar apoi am revenit și puteam câștiga jocul. Am venit să câștigăm, nu cu gândul la egal, dar ăsta e fotbalul. Nu facem înmormântare că am făcut un egal la Iași”, a declarat Cătălin Cîrjan.

Remiza dintre Poli Iași și Dinamo a fost una spectaculoasă, demonstrând că ambele echipe au potențial și ambiție în acest sezon. Deși niciuna dintre echipe nu a obținut cele trei puncte, partida a fost una plină de momente tensionate și a oferit un adevărat spectacol pentru suporteri. Poli Iași și Dinamo se pregătesc acum pentru următoarele provocări din SuperLiga, ambele echipe dorindu-și să urce cât mai sus în clasament.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.