După ratarea calificării în play-off-ul UEFA Champions League, unde FCSB a fost eliminată de Sparta Praga (1-1 în deplasare și 2-3 acasă), patronul echipei, Gigi Becali, a luat decizii drastice care ar putea schimba semnificativ configurația echipei în viitorul apropiat. Dezamăgit de prestația echipei, Becali a hotărât să renunțe la doi dintre jucătorii care l-au dezamăgit cel mai mult în această vară: Malcom Edjouma și Nana Antwi.

Edjouma și Antwi, în pragul despărțirii de FCSB

În urma eliminării din Champions League, Gigi Becali a anunțat că nu va mai face noi transferuri, cel puțin momentan, dar a decis și să scoată la vânzare doi jucători care nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. Malcom Edjouma (27 de ani) și Nana Antwi (24 de ani) sunt cei doi fotbaliști vizați de această decizie. Dezamăgit de prestațiile lor în meciurile din această vară, Becali nu pare dispus să le mai ofere alte șanse în echipă.

Deși cei doi jucători fac parte din lotul FCSB-ului pentru dubla cu LASK Linz din play-off-ul Europa League, șansele lor de a evolua în aceste meciuri sunt minime. Cu toate acestea, situația lor contractuală complică despărțirea, fiind necesară găsirea unor soluții de transfer sau împrumut până la închiderea perioadei de transferuri, pe 31 august. Totul depinde de ofertele care vor apărea pe piață, iar dacă acestea nu vor fi satisfăcătoare, Edjouma și Antwi ar putea rămâne în continuare la echipă, chiar dacă nu mai sunt doriți.

Miza financiară a calificării în Europa League

După dezamăgirea din Champions League, FCSB își îndreaptă acum atenția către Europa League, unde are șansa de a compensa eșecul cu un câștig financiar substanțial. Dacă echipa reușește să o elimine pe LASK Linz, ocupanta locului 3 în campionatul Austriei, și să se califice în Europa League, FCSB va beneficia de un jackpot financiar considerabil.

Calificarea în grupele Europa League ar aduce automat în conturile clubului 4,3 milioane de euro, bani oferiți de UEFA pentru accederea în competiție. Pe lângă această sumă, FCSB va primi și bani din Market Pool, valoarea acestora fiind estimată între 3 și 3,5 milioane de euro. În plus, fiecare victorie în faza grupelor ar adăuga 450.000 de euro, iar un rezultat de egalitate ar aduce 150.000 de euro în conturile echipei. Alte surse de venit ar putea proveni din vânzarea biletelor pentru meciurile de pe teren propriu, însă acestea depind de performanțele echipei.

Provocarea LASK Linz și viitorul echipei

Calificarea în Europa League nu va fi însă o misiune ușoară pentru FCSB. LASK Linz este o echipă puternică, capabilă să pună probleme serioase formației bucureștene. FCSB va trebui să joace la cel mai înalt nivel pentru a-și asigura locul în grupele Europa League și pentru a beneficia de avantajele financiare care vin odată cu această calificare.

Măsurile luate de Gigi Becali subliniază determinarea acestuia de a îmbunătăți performanțele echipei și de a asigura stabilitatea financiară a clubului. Totuși, viitorul rămâne incert pentru jucătorii care nu au reușit să îndeplinească așteptările patronului, iar perioada de transferuri se anunță una decisivă pentru FCSB. Rămâne de văzut dacă echipa va reuși să depășească obstacolul reprezentat de LASK Linz și să își asigure astfel un loc în Europa League, dar și un important beneficiu financiar.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.