Elias Charalambous vrea micii îmbunătățiri în echipă. FCSB a reușit să obțină un rezultat de egalitate, scor 1-1, în fața celor de la LASK Linz, în meciul tur al play-off-ului Europa League, disputat pe terenul austriecilor. Partida a fost una echilibrată, în care ambele echipe și-au trecut în cont momente bune de joc.

LASK Linz a fost prima echipă care a înscris, prin Adil Taoui, care a deschis scorul pentru gazde. FCSB a replicat prin David Miculescu, care a marcat golul egalizator pentru campioana României. Reușita lui Miculescu a venit într-un moment important, menținând echipa bucureșteană în cursa pentru calificarea în grupele Europa League.

Elias Charalambous, mulțumit de rezultat și de echipă

După fluierul final, antrenorul FCSB-ului, Elias Charalambous, s-a arătat mulțumit de evoluția echipei sale. Tehnicianul cipriot a subliniat că echipa a avut câteva ocazii bune în a doua repriză și că rezultatul obținut este unul pozitiv în perspectiva returului de la București. De asemenea, Charalambous a ținut să felicite suporterii români care au fost prezenți în Austria, apreciind susținerea acestora ca fiind esențială pentru moralul echipei.

”Meciul a fost cum ne așteptam. A fost greu pentru ambele echipe. Am avut ocazii în a doua repriză. E un rezultat bun. Indiferent de rezultatul de azi, meciul decisiv va fi la București. Cu fanii noștri avem șanse să ne calificăm.

Meciul a fost cum l-am pregătit. În prima repriză am fost compacți, am avut ocazii. În repriza a doua am avut minte mai limpede. Darius a cerut o schimbare. Din prima părere a doctorului, nu e ceva care îl va ține departe de teren.

Nu vorbesc despre arbitri. Și-au făcut treaba alor. Poate uneori decid corect, alteori nu. Nu vreau să judec cum a arbitrat.

Fanii au fost incredibili azi. Asta arată dinamica acestui club. Le mulțumesc pentru cum au împins jucătorii de la spate.

Gazonul a fost bun. Nu vreau să compar terenurile, dar a fost la fel pentru ambele echipe.

Va trebui să analizăm jocul, unde trebuie să ne îmbunătățim. Sunt lucruri pe care trebuie să le vedem mai clar”, a spus Elias Charalambous.

Meciul retur dintre FCSB și LASK Linz va avea loc joi, 29 august, de la ora 21:30, pe stadionul din Ghencea. FCSB va avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura calificarea în grupele Europa League, însă un eventual rezultat de egalitate cu multe goluri ar putea, de asemenea, să fie suficient, în funcție de regulile competiției.

Scenariul alternativ: Conference League

În cazul în care FCSB va fi eliminată din play-off-ul Europa League, echipa bucureșteană va continua parcursul european în Conference League, unde va juca în faza grupelor. Acest scenariu rămâne o opțiune de rezervă, însă echipa lui Charalambous este determinată să lupte pentru un loc în grupele Europa League, o competiție mai prestigioasă și mai provocatoare.

Remiza obținută pe terenul lui LASK Linz este un rezultat pozitiv pentru FCSB, care păstrează șanse reale de calificare în grupele Europa League. Încrederea antrenorului Charalambous în echipa sa, susținută de prezența fanilor români, va fi un factor important în returul decisiv de la București. Rămâne de văzut cum va gestiona echipa această oportunitate și dacă va reuși să își atingă obiectivul european principal.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.