Andrei Ivan, unul dintre cei mai cunoscuți jucători ai Universității Craiova, se află într-o situație incertă la clubul oltean, fiind aproape de o despărțire. La 27 de ani, Ivan pare pregătit să-și încheie aventura la Craiova și să-și continue cariera în străinătate, deși inițial s-a speculat despre un posibil transfer la Rapid București.

Costel Gâlcă nu se opune plecării lui Ivan

Așa cum a relatat exclusiv digisport.ro, antrenorul Universității Craiova, Costel Gâlcă, nu se opune plecării lui Andrei Ivan, cu condiția ca oferta primită să fie una ”corectă”. Clubul oltean ar fi dispus să-l cedeze pe atacant dacă primește aproximativ 1,3 milioane de euro, o sumă considerată rezonabilă pentru valoarea și potențialul jucătorului.

„Deocamdată nu este nimic concret, după cum ştiţi, în fotbal dacă se plăteşte o sumă corectă, poate să plece. El era un jucător care putea să plece şi ştiam asta de astă-vară. Mai vin jucători, eu ştiu că lumea este nerăbdătoare, dar trebuie să facem alegerile bune”, a spus Costel Gâlcă, despre Andrei Ivan.

Destinația lui Andrei Ivan, tot mai aproape de a fi în afara României

Cu toate că Rapid a fost menționată ca o posibilă destinație pentru Ivan, se pare că atacantul nu va ajunge sub comanda lui Marius Șumudică. Potrivit moderatorului emisiunii Fotbal Club, Radu Naum, Ivan este foarte aproape de a semna cu o echipă din străinătate. „Înțeleg că Ivan ar putea să plece, dar nu la Rapid. Nu în România,” a declarat Naum, eliminând astfel varianta unui transfer intern.

Jurnalistul Remus Răureanu a susținut aceeași ipoteză, subliniind că nu există nicio șansă ca Ivan să ajungă la Rapid. „Știu că nu va ajunge la Rapid! 100%. Rapid nu-l vrea, a fost doar intenție, un gând,” a precizat Răureanu, punând capăt speculațiilor privind o mutare la clubul bucureștean.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a comentat și el situația lui Andrei Ivan, sugerând că o plecare ar fi benefică pentru cariera atacantului. „Nu-și mai găsește locul acolo, nu-și mai găsește ritmul,” a spus Crăciunescu, făcând aluzie la forma mai puțin consistentă a jucătorului în acest sezon, în care nu a reușit să înscrie sau să ofere vreo pasă decisivă.

Valoarea de piață și perspectivele lui Ivan

Cota de piață a lui Andrei Ivan este în prezent de două milioane de euro, potrivit Transfermarkt, însă forma sa actuală lasă de dorit, având în vedere că nu a reușit niciun gol sau assist în acest sezon. Cu toate acestea, talentul său rămâne incontestabil, iar un transfer în străinătate ar putea să-i ofere oportunitatea de a-și regăsi forma și încrederea.

Andrei Ivan se apropie de un nou capitol în cariera sa, iar un transfer în afara României pare a fi tot mai probabil. Universitatea Craiova este dispusă să-l lase să plece, iar antrenorul Costel Gâlcă nu se opune acestui pas. În condițiile în care Rapid nu mai reprezintă o opțiune, Ivan ar putea găsi în străinătate contextul ideal pentru a-și relansa cariera și a reveni la nivelul care l-a consacrat.

Foto: Playsport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.