Marius Șumudică, noul antrenor al Rapidului, a început deja să facă modificări importante în lotul echipei, la scurt timp după ce a preluat echipa de la Neil Lennon. Înaintea debutului său oficial pe banca Rapidului, într-un meci contra celor de la Poli Iași, Șumudică a luat o decizie semnificativă în ceea ce privește componența defensivă a echipei.

Filip Blazek, fundașul slovac în vârstă de 26 de ani, se numără printre jucătorii care nu au reușit să-l impresioneze pe noul tehnician. Conform surselor, Blazek a fost trecut pe „lista neagră” a lui Șumudică, ceea ce înseamnă că șansele sale de a mai evolua în tricoul Rapidului sunt extrem de reduse.

Șumudică îl consideră pe Blazek un jucător cu multe deficiențe, printre care o viteză insuficientă, probleme de poziționare și o incapacitate de a face față duelurilor fizice. În viziunea antrenorului, Blazek este doar a șasea opțiune pentru postul de fundaș central, fiind devansat de jucători precum Cristi Săpunaru, Alexandru Pașcanu, Florin Iacob, Ignat și Manea.

Filip Blazek a fost transferat la Rapid în această vară de la Banik Ostrava, pentru suma de 250.000 de euro, dar evoluțiile sale nu au fost la nivelul așteptărilor. În cele patru meciuri jucate în acest sezon, Blazek nu a reușit să convingă staff-ul tehnic de calitățile sale. Deși cota sa de piață este de 400.000 de euro, potrivit Transfermarkt, viitorul său la Rapid pare incert sub comanda lui Șumudică.

Deciziile lui Marius Șumudică arată clar că acesta dorește să aducă schimbări rapide și eficiente la echipă, în speranța de a obține rezultate mai bune și de a crea un lot competitiv. Debutul său la Rapid și modificările pe care le face deja în componența echipei sunt urmărite cu mare interes de fani, care speră ca aceste schimbări să aducă un nou suflu în jocul echipei lor preferate.

Marius Șumudică a anunțat că la Rapid vor mai veni fotbaliști

Antrenorul nu a exclus atât plecări, cât și noi sosiri în echipă, menționând că este în permanentă căutare de soluții pentru a întări lotul și a continua parcursul bun al echipei în campionat.

”Cu sigurantă, probabil vom face ceva transferuri. Va trebui să renunț la unii ca să vină alții, lista e plină, nu e momentul acum să vorbim.

Craiova e lider, au jucători foarte buni, avem o săptămână ca să pregătim meciul, dar asta nu înseamnă că vom avea mai multe ocazii. Înaintea acestui meci am avut un singur antrenament.

Și totuși am avut unele trasee în acest meci. Nu am ajuns întâmplător să avem acele ocazii”, a spus Șumudică.

Victoria obținută la Iași marchează un început promițător pentru Marius Șumudică în cel de-al doilea său mandat la Rapid, însă antrenorul este conștient că drumul este lung și plin de provocări. Rămâne de văzut cum va gestiona tehnicianul giuleștenilor următoarele etape și ce surprize va pregăti pentru suporterii alb-vișiniilor.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.