Ahmed Bani, tânărul mijlocaș de 22 de ani al clubului Dinamo București, a devenit unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei „Câinilor”, demonstrându-și talentul și devotamentul în ultimele două sezoane. Cu toate acestea, cariera sa promițătoare nu a trecut neobservată, mai multe echipe de prestigiu din Europa arătându-se interesate de serviciile sale.

Ahmed Bani, ofertat de AEK Larnaca și o echipa din Portugalia

În ultimele săptămâni, au apărut zvonuri conform cărora Ahmed Bani ar fi primit oferte din partea echipei AEK Larnaca din Cipru, dar și de la un club din prima ligă portugheză. Informația a fost confirmată de Mustafa Akram, tatăl fotbalistului, care a declarat că Bani are oferte concrete pe masă. „Ahmed Bani are oferta pe masă de la AEK Larnaca și de la o echipă din Portugalia de primă ligă”, a spus Akram pentru Fanatik.ro.

Cu toate acestea, deși oportunitățile de a evolua în străinătate sunt tentante, Bani pare să fie fermecat de clubul care l-a crescut și care l-a format ca jucător. „Vrea să rămână la Dinamo. Iubește prea mult clubul acesta. Nu ar pleca vreodată în viața lui”, a subliniat tatăl său, punând accent pe legătura puternică pe care jucătorul o are cu echipa din Ștefan cel Mare.

Deși în urmă cu o lună, situația părea să se îndrepte într-o direcție diferită, când Bani a fost propus mai multor cluburi din Superligă, inclusiv FC Botoșani și Universitatea Cluj, lucrurile s-au schimbat. Inițial, jucătorul își dorea să părăsească Dinamo pentru a beneficia de mai multe minute de joc, însă acum, Bani a decis să continue la clubul său de suflet.

Negocierile cu FC Botoșani nu au avansat, în parte și datorită faptului că moldovenii nu ar fi plătit nicio sumă de transfer, iar interesul Universității Cluj a dispărut odată cu aducerea lui Vladislav Blănuță de la FCU Craiova.

Performanțe remarcabile pe teren

Ahmed Bani nu doar că și-a câștigat locul în inimile fanilor dinamoviști, dar și-a demonstrat valoarea și pe teren. În cea mai recentă victorie a lui Dinamo, scor 2-1 împotriva Universității Craiova, Bani a deschis scorul după doar 32 de secunde de la începutul meciului, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai partidei. Grație acestei victorii, Dinamo a urcat pe locul doi în clasamentul Superligii României, la doar două puncte în spatele liderului Universitatea Craiova.

La finalul partidei, deși fericit de performanța echipei și de propria sa evoluție, Bani a lăsat de înțeles că nu exclude posibilitatea de a face pasul către o echipă din străinătate în viitorul apropiat. Această deschidere către noi provocări nu face decât să adâncească incertitudinea legată de viitorul său la Dinamo, însă un lucru este clar: Ahmed Bani are toate calitățile necesare pentru a-și continua ascensiunea în fotbalul european.

”Mă bucur că am înscris în apropierea zilei mele de naștere. Sunt fericit că am și câștigat. Sunt foarte, foarte bucuros că s-a întâmplat asta. M-am bucurat că am înscris.

Un meci foarte greu împotriva unei echipe care ne-a pus probleme. Ne pare rău de acele cartonașe. E important că am luat punctele în această seară. Am încercat să ne facem datoria pe teren.

A fost o atmosferă incendiară și chiar ne-au împins de la spate. Este dificil. Ne-am apărat exemplar. Am luptat cu inima. Ne bucurăm. Suntem la început de campionat și vedem când se va trage linia. Încercăm să câștigăm toate meciurile și vom vedea. O să încercăm să îndreptăm greșelile.

Sunt încă la Dinamo, îmi fac datoria aici și sunt fericit. Nu vreau să comentez. Normal că orice jucător își dorește să meargă în străinătate și să facă performanță. Momentan sunt la Dinamo și sunt fericit”, a spus Ahmed Bani.

Ahmed Bani se află într-un moment crucial al carierei sale, fiind în fața unei decizii importante. Deși rămânerea la Dinamo este opțiunea sa de suflet, ofertele din străinătate ar putea deschide noi orizonturi pentru talentatul mijlocaș. Indiferent de alegerea pe care o va face, Bani va rămâne un nume de urmărit în fotbalul românesc și internațional.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.