Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) a decis sancționarea clubului Dinamo București în urma incidentelor produse la ultimele meciuri disputate de echipă. Cele două confruntări care au atras atenția Comisiei au fost partidele cu Sepsi Sfântu Gheorghe, încheiată la egalitate, scor 1-1, și derby-ul cu Rapid București, care s-a terminat tot cu o remiză, 1-1.

Dinamo București a fost amendată cu suma totală de 12.500 de lei pentru comportamentul neadecvat al suporterilor săi. Pentru meciul de la Sfântu Gheorghe, în care fanii dinamoviști au scandat lozinci xenofobe, clubul a fost sancționat cu 5.000 de lei. Din fericire pentru „câini”, aceștia au evitat o sancțiune mai drastică, precum suspendarea terenului, care ar fi putut afecta echipa pe termen lung.

În ceea ce privește derby-ul cu Rapid, disputat în Giulești, Dinamo a primit o amendă suplimentară de 7.500 de lei. Astfel, suma totală pe care clubul va trebui să o plătească se ridică la 12.500 de lei, toate aceste sancțiuni fiind cauzate de comportamentul neadecvat al suporterilor.

”ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. SC Dinamo 1948 SA – Incidente – În temeiul art. 82.2 și 3.b, raportat la art. 83.2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancționează clubul SC Dinamo cu penalitate sportivă de 5.000 lei.

FC Rapid 1923 vs. SC Dinamo 1948 SA – Incidente – În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancționează clubul SC Dinamo 1948 SA cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, se arată în comunicatul emis de Comisia de Disciplină.

Suspendări în cadrul echipei Dinamo

Pe lângă sancțiunile financiare, Dinamo se confruntă și cu absențe importante în lot. Doi dintre jucătorii săi au fost sancționați în urma meciului câștigat cu Universitatea Craiova, scor 2-1. Josue Homawoo, fundaș central în vârstă de 26 de ani, a primit o etapă de suspendare și va lipsi la următorul meci din Cupa României împotriva echipei FC Voluntari. În schimb, Maxime Sivis, în vârstă de 26 de ani, a fost suspendat pentru două meciuri, după ce a văzut direct cartonașul roșu în aceeași partidă.

”SC Dinamo 1948 SA vs. Universitatea Craiova – Eliminări Sivis Maxime James (gazde), Homawoo Josue Francisc (gazde) – În temeiul art. 63.1.b, raportat la art.63.2.4.a din RD, se sancționează jucătorul Sivis Maxime James cu suspendare pentru două meciuri și penalitate sportivă de 3.000 lei.

În temeiul art. 63.1.g, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancționează jucătorul Homawoo Josue Francisc cu suspendare pentru un meci și penalitate sportivă de 740 lei”, se arată în comunicatul emis de Comisia de Disciplină.

Aceste sancțiuni aduc un nou val de provocări pentru Dinamo, echipă care se luptă nu doar pe teren, ci și în afara acestuia, pentru a menține o disciplină corespunzătoare și pentru a gestiona comportamentul suporterilor săi. Deși amenzile primite sunt semnificative, evitarea unei suspendări a terenului poate fi văzută ca un aspect pozitiv pentru echipa din Ștefan cel Mare. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum vor gestiona oficialii clubului aceste incidente și ce măsuri vor fi luate pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.