Claudiu Petrila este încântat de Marius Șumudică. Universitatea Craiova și Rapid București au încheiat la egalitate, 1-1, în derby-ul etapei a opta din SuperLiga României. Partida disputată pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova a fost una intensă, cu un joc echilibrat și multe dueluri aprige între cele două echipe. Cu toate că oltenii au controlat o bună parte din meci, Rapid a reușit să smulgă un punct important în deplasare.

În urma acestui rezultat de egalitate, Universitatea Craiova își păstrează poziția de lider în campionat, acumulând 15 puncte. Echipa lui Costel Galca se află la egalitate de puncte cu „U” Cluj și Oțelul Galați, dar cele două echipe au un meci în minus față de Craiova. Performanța de până acum a oltenilor reflectă un parcurs solid, dar presiunea menținerii în fruntea clasamentului rămâne ridicată, având în vedere forma bună a adversarelor directe.

Rapid București, locul opt în clasament

De partea cealaltă, Rapid București se află pe locul opt în clasament, cu 9 puncte acumulate în cele opt etape disputate până acum. Echipa din Giulești, sub comanda noului antrenor Marius Șumudică, caută să-și găsească ritmul și să urce în clasament. Deși rezultatul obținut pe terenul liderului este unul pozitiv, rapidiștii știu că trebuie să acumuleze mai multe victorii pentru a se apropia de zona de vârf.

Claudiu Petrila, despre atmosfera la Rapid sub comanda lui Marius Șumudică

După încheierea partidei, Claudiu Petrila, jucătorul Rapidului în vârstă de 23 de ani și pasatorul decisiv la golul egalizator, a oferit câteva declarații la flash-interviu. Tânărul mijlocaș și-a felicitat colegii pentru efortul depus și a vorbit despre impactul noului antrenor, Marius Șumudică, asupra echipei din Giulești.

„Un punct muncit, greu, știam că va fi un meci foarte dificil. Joacă foarte bine acasă. Dar ne-am apărat bine și plecăm la București cu un punct. Am profitat că au greșit în apărare, am vorbit cu mister să stau sus la faze fixe, să îi prindem pe contraatac, și s-a dovedit a fi o decizie inspirată.

Nu știu dacă e vorba de frică, dar după gol parcă s-au trezit și ei, ne-au făcut să ne retragem. Dar am făcut un meci destul de bun pe faza defensivă. Patru puncte sunt ok în două meciuri. Antrenorul a adus un vibe mai bun, e mai multă plăcere la antrenament și la meciuri, avem mai multă încredere în noi”, a declarat Petrila.

Pentru Universitatea Craiova, meciul cu Rapid a fost o ocazie de a-și consolida poziția de lider, dar echipa a ratat câteva ocazii importante care i-ar fi putut aduce victoria. Antrenorul Costel Gâlcă va avea de lucru în a-și mobiliza echipa pentru a-și menține poziția în fața unor adversari puternici.

De cealaltă parte, Rapidul lui Marius Șumudică pare să prindă contur, dar mai are mult de muncă pentru a atinge potențialul maxim. Șumudică, cunoscut pentru stilul său energic și carismatic, încearcă să insufle echipei sale o mentalitate de luptă. Egalul obținut în deplasare poate fi considerat un pas înainte, dar fanii giuleșteni așteaptă mai mult de la echipă în următoarele etape.

Remiza dintre Universitatea Craiova și Rapid București reflectă un meci echilibrat, cu o intensitate specifică unui derby. Craiova rămâne în fruntea clasamentului, dar competiția este departe de a se fi încheiat, iar echipele aflate pe urmele oltenilor sunt pregătite să lupte pentru fiecare punct. În același timp, Rapidul își continuă procesul de construcție sub comanda lui Marius Șumudică, iar declarațiile lui Claudiu Petrila sugerează că atmosfera la echipă este pozitivă și că există speranță pentru rezultate mai bune în viitorul apropiat. Următoarele etape vor fi cruciale pentru ambele formații în lupta lor pentru atingerea obiectivelor din acest sezon.

Foto: eurosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.