Costel Gâlcă este nemulțumit de rezultat. Universitatea Craiova și Rapid București au încheiat la egalitate, 1-1, într-un meci disputat sâmbătă seara pe terenul oltenilor, în cadrul etapei a opta a SuperLigii României. Partida, care a avut loc pe stadionul Ion Oblemenco, a fost una echilibrată, cu momente tensionate și ocazii de ambele părți.

Rapid București a început mai bine meciul și a deschis scorul în minutul 17 prin Christopher Braun. Golul a venit în urma unui contraatac rapid, orchestrat de Claudiu Petrila, care a pătruns pe flanc și a pasat perfect în careu. Braun a finalizat simplu, surprinzând apărarea Craiovei.

Universitatea Craiova a răspuns în minutul 33, când a primit o lovitură de pedeapsă în urma unui fault comis de Cristian Săpunaru asupra atacantului Elvir Koljic. Alexandru Mitriță a transformat penalty-ul cu calm, aducând egalitatea pe tabelă și stârnind entuziasmul suporterilor olteni.

Craiova, în revenire după o înfrângere, Rapid continuă seria de remize

Pentru Universitatea Craiova, acest rezultat de egalitate vine după primul eșec suferit în campionat, 1-2 cu Dinamo, într-un meci care a lăsat un gust amar echipei din Bănie. Cu toate acestea, egalul împotriva Rapidului le permite oltenilor să rămână în cursa pentru titlu, dar presiunea se menține, având în vedere forma echipelor rivale.

Rapid, pe de altă parte, a continuat seria meciurilor fără înfrângere, ajungând la cinci partide consecutive. Totuși, bilanțul echipei lui Marius Șumudică nu este unul impresionant, având doar o victorie și patru remize în aceste etape. Deși giuleștenii arată o consistență defensivă, se simte nevoia unor victorii pentru a urca în clasament și a se apropia de locurile fruntașe.

Costel Gâlcă, nemulțumit de lipsa de eficiență a echipei sale

La finalul meciului, antrenorul Universității Craiova, Costel Gâlcă, s-a declarat nemulțumit de lipsa de eficiență a jucătorilor săi în fața porții adverse. În cadrul unui flash-interviu, Gâlcă a subliniat că echipa sa a avut ocazii clare de a marca, dar lipsa de concentrare în fața porții a făcut diferența.

”Rapid are un antrenor nou, pe Șumudică, care cunoaște clubul, mă așteptam la un joc mai închis. De la 1-0 am trecut la 0-1 (n.r.- pentru că Univ. Craiova a ratat o ocazie mare înainte de golul Rapidului). Așa e fotbalul, dacă faci greșeli și adversarul le speculează poți să primești gol.

Dar am avut atitudine, am jucat bine, am avut ocazii, păcat că nu am putut să marcăm mai mult. Am avut ocazii clare, dar nu știu ce s-a întâmplat. Le-am spus că trebuie să fim eficienți în fața porții.

O să ne rămână foarte puțini jucători, aveam nevoie de timp să-i pregătim, să fie mai omogeni la următoarele meciuri. Puteam să încărcăm mai mult jucătorii care au lipsit la pregătire. Pe o parte e bine, dar pe alta e un dezavantaj. E de bun augur când îți cheamă jucători la echipa națională.

E foarte bine, dar v-am spus, aș fi vrut să-i am aici. Suntem foarte aproape de multe, dar să vedem, vom lua o decizie în următoarele zile”, a spus Gâlcă.

Convocări la naționalele României, o rază de speranță pentru olteni

În ciuda remizei, Gâlcă a menționat și aspecte pozitive, referindu-se la convocările primite de mai mulți jucători ai Craiovei la echipele naționale ale României. Aceasta este o confirmare a valorii individuale a fotbaliștilor săi și un motiv de mândrie pentru club.

Ce urmează pentru Universitatea Craiova și Rapid?

Pentru Universitatea Craiova, egalul cu Rapid este un semnal că echipa are nevoie de mai multă consistență și eficiență în fața porții pentru a putea rămâne în lupta pentru titlu. Antrenorul Costel Gâlcă va avea de lucru la antrenamente pentru a îmbunătăți finalizarea și a găsi soluții ofensive mai clare.

De cealaltă parte, Rapidul lui Marius Șumudică continuă să rămână neînvins, dar remizele succesive încep să ridice semne de întrebare cu privire la capacitatea echipei de a se impune în duelurile cheie. Cu toate acestea, atmosfera la echipă pare să fie pozitivă, iar rapidiștii sunt hotărâți să își îmbunătățească jocul pentru a obține mai multe puncte în etapele viitoare.

Meciul dintre Universitatea Craiova și Rapid București a demonstrat că ambele echipe au potențial, dar și că mai au de lucru pentru a-și atinge obiectivele de sezon. Craiova trebuie să își regăsească eficiența ofensivă, în timp ce Rapidul trebuie să transforme remizele în victorii pentru a rămâne competitiv în lupta pentru locurile de top din SuperLiga României.

Foto: gds.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.