Elias Charalambous este mulțumit de rezultat. FCSB a obținut o victorie importantă în etapa a opta din SuperLiga României, învingând UTA Arad cu scorul de 2-0 într-un meci disputat pe stadionul „Arcul de Triumf” din București. Golurile care au adus victoria roș-albaștrilor au fost marcate de Siyabonga Ngezana și Alexandru Băluță, contribuind astfel la menținerea echipei bucureștene în lupta pentru titlu.

Partida a început într-un ritm alert, cu ambele echipe căutând să controleze jocul încă din primele minute. FCSB, echipa gazdă, a fost cea care a reușit să se impună, dominând posesia și creând cele mai periculoase ocazii de gol. Primul gol a venit în prima repriză, când Siyabonga Ngezana a reușit să înscrie cu o lovitură de cap precisă, după un corner bine executat de coechipieri. Ngezana, un fundaș central adus recent la echipă, a demonstrat încă o dată importanța sa în defensiva roș-albastră, dar și pericolul pe care îl poate reprezenta la fazele fixe.

În cea de-a doua repriză, Alexandru Băluță a dublat avantajul gazdelor, marcând al doilea gol al echipei sale printr-o execuție spectaculoasă de la distanță. Reușita lui Băluță a stârnit entuziasm în rândul suporterilor prezenți pe stadion și a confirmat încă o dată forma excelentă a mijlocașului ofensiv, care continuă să fie un om de bază în strategia antrenorului Elias Charalambous.

Elias Charalambous este mulțumit de jucătorii săi

La finalul meciului, tehnicianul cipriot al FCSB, Elias Charalambous, s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, subliniind că echipa a prestat un joc solid atât pe faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.

”Suntem fericiți, singurul lucru pe care ni-l doream era să scoatem cele 3 puncte. UTA a intrat mai bine în meci, a avut șanse de a marca. Dar noi am controlat apoi meciul.

Era important să câștigăm cele 3 puncte, era important să luăm punctele după ce ne-am calificat în Europa League. Sunt foarte fericit, trebuie să continuăm.

Nu avem probleme musculare cu jucătorii, Lixandru era fericit să meargă pentru prima dată la națională. E ghinion pentru Lix, nu cred că mai poate merge la lot.

Băluță dă totul zilnic, sunt fericit că a marcat primul gol în campionat. Se antrenează foarte bine, sunt fericit pentru el. E important că nu am luat gol. Când nu primești gol, sunt șanse mai mari să câștigi. Ca să câștigi, nu trebuie să iei gol.

Ștefănescu nu e un jucător venit din afară, știm ce poate, dar unii jucători au nevoie de mai mult timp. Ștef face tot ce poate în fiecare zi. Ngezana e foarte bun la faze fixe, e important că marcăm și din aceste faze fixe. Sunt bucuros că Ngezana a marcat. În pauza pentru națională sper să ne odihnim din punct de vedere mental”, a spus Elias Charalambous.

Mihai Lixandru s-a accidentat grav

Un moment delicat pentru FCSB a fost accidentarea lui Mihai Lixandru în repriza secundă. Mijlocașul, convocat recent la echipa națională a României, a suferit o accidentare care l-a forțat să părăsească terenul. La finalul meciului, Lixandru a declarat că este pregătit să se alăture lotului național, dar antrenorul Elias Charalambous a fost mai reținut în privința stării de sănătate a jucătorului. „E ghinion pentru Lix, nu cred că mai poate merge la lot”, a afirmat antrenorul, sugerând că ar putea fi nevoie de o recuperare mai lungă pentru tânărul fotbalist.

Victoria cu UTA Arad menține FCSB în lupta pentru primele poziții în clasamentul SuperLigii și confirmă forma bună a echipei sub comanda lui Elias Charalambous. Cu toate acestea, accidentarea lui Mihai Lixandru reprezintă o pierdere pentru echipă, dar și o incertitudine în ceea ce privește participarea sa la echipa națională. FCSB continuă să impresioneze prin evoluțiile sale, iar suporterii așteaptă cu nerăbdare următoarele partide pentru a vedea dacă echipa va reuși să mențină ritmul bun.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.