Gigi Becali, finanțatorul echipei FCSB, a anunțat recent că intenționează să aducă un atacant și un fundaș central la echipă în perioada următoare. Omul de afaceri, în vârstă de 66 de ani, nu a oferit detalii suplimentare despre jucătorii pe care îi are în vedere, însă a subliniat că toți jucătorii vizați sunt din campionatul intern al României.

Update – Gigi Becali l-a transferat la FCSB pe Mihai Popescu de la Farul Constanța. Mihai Popescu se va lupta pentru titularizare la FCSB cu Joyskim Dawa, Ngezana, Denis Haruț și Vlad Chiricheș. Popescu e un jucător cu experiență, învățat cu trofeele.

„L-am luat azi pe Popescu, de la Farul. A semnat 1 an plus 1 an. Am dat 250.000 de euro pe el și lui îi dau 15.000 de euro pe lună. Aveam nevoie de fundaș central. Vin competițiile peste noi.

Mie îmi plăcea de când era la Dinamo. El mi-a scăpat printre degete că nu știam. Nu stăteam eu să văd când e liber Popescu. Dar mi-a plăcut de el când ne-a dat el gol odată cu capul dintr-un corner. Acum vreo 3-4 ani, era la Dinamo.

Și îmi plăcea de el că e războinic, e luptător. Fundașul central trebuie să aibă peste 1,80 m și să fie puternic. Nu e puternic, nu ai ce să faci, la revedere”, a declarat Gigi Becali potrivit Fanatik.

Ba mai mult, se pare că FCSB l-a transferat și pe Daniel Bîrligea de la CFR Cluj.

„Am ajuns la o înțelegere cu FCSB pentru transferul lui Bîrligea. E o sumă corectă în momentul de față, aproape de ofertele primite din străinătate pentru jucător. Vom avea și procente dintr-un viitor transfer.

CFR merge mai departe, nu stă într-un singur jucător. Ne dorim să avem un echilibru financiar, dar nu lăsăm garda jos în ceea ce privește lupta la titlu. Puteți fi siguri de un lucru: CFR Cluj va fi în top în continuare”, a declarat Varga, în exclusivitate pentru reporterul Digi Sport.


Știrea inițială

Pe lista de posibile achiziții a lui Gigi Becali se află mai mulți jucători din SuperLiga României. Printre aceștia se numără Hakim Abdallah, atacantul în vârstă de 26 de ani al lui Dinamo, și Mihai Popescu, un fundaș central de 31 de ani de la Farul Constanța. De asemenea, i s-a propus și varianta lui Mamadou Thiam, atacantul de 29 de ani al Universității Cluj, de către apropiați. Thiam este cunoscut pentru viteza și forța sa în fața porții, fiind unul dintre cei mai apreciați atacanți ai echipei clujene.

O altă opțiune pentru Becali ar putea fi Vladislav Blănuță, un tânăr fotbalist de 22 de ani care evoluează tot la Universitatea Cluj. Deși interesul pentru Blănuță a fost manifestat și în trecut, nu s-a concretizat până acum nicio ofertă oficială.

În contextul interesului manifestat de Gigi Becali pentru jucătorii de la Universitatea Cluj, Gabriel Giurgiu, managerul sportiv al clubului clujean, a făcut o declarație clară în care a transmis că echipa este deschisă negocierilor. Aceasta vine ca răspuns la declarațiile anterioare ale lui Becali, care a sugerat că „oamenii de la Cluj sunt dificili” în discuțiile privind transferurile.

Giurgiu a subliniat că Universitatea Cluj este dispusă să discute eventualele plecări ale jucătorilor săi, dar că negocierile vor fi dure și se vor face doar în condițiile clubului. ”Suntem dispuși să discutăm, dar vrem ca lucrurile să fie clare și în interesul clubului nostru. Orice jucător poate pleca, dar trebuie să fie o afacere bună pentru toată lumea”, a spus managerul sportiv.

Strategia de transfer a lui Gigi Becali

Gigi Becali este cunoscut pentru strategia sa de transferuri, care pune accent pe jucători români tineri și cu potențial de creștere. Deși FCSB a avut parte de mai multe achiziții în ultimele sezoane, nu toate s-au dovedit a fi de succes. Prin aducerea unui atacant și a unui fundaș central, Becali încearcă să întărească echipa pentru a rămâne competitivă în lupta pentru titlu.

”Thiam a mai fost pe lista lui Gigi Becali și acum un an. Amândoi sunt atacanți buni, periculoși, care pot înscrie din orice fază, din orice situație.

Dar noi nu am avut nicio discuție în privință acestui subiect. Ne focusăm și ne gândim la ceea ce avem de făcut împreună cu ei.

Discuții putem să avem cu oricine și oricând. Nu putem spune: «Bă, nu veni să discutăm, că nu ne interesează!». Putem să discutăm cu oricine, dar să ajungi la o înțelegere e departe. Noi oricum vrem să rămânem cu grupul acesta până la final.

Dar nu putem să spunem NU dacă vor fi ceva oferte foarte, foarte bune.

Gigi Becali l-a plăcut și pe Daniel Popa, deci… Asta zic, acum eu nu pot să zic: Aa, așteptăm oferta. Nu, dacă va fi ceva, atunci va trebuie să discutăm, dar nu în orice condiții, asta e clar. Bine, e departe, s-a zis, s-a vorbit ceva, dar nu cred că în momentul ăsta se pune problema”, a declarat Gabriel Giurgiu, conform sportpesurse.ro.

Nu este prima dată când Becali vizează jucători din Liga 1. De-a lungul anilor, patronul FCSB a demonstrat că este dispus să facă investiții semnificative pentru a aduce la echipă jucători care să facă diferența. Cu toate acestea, abordarea sa directă și stilul tranșant de negociere au stârnit adesea controverse și reacții negative din partea altor cluburi.

Ce urmează pentru FCSB?

Rămâne de văzut dacă Gigi Becali va reuși să aducă unul sau mai mulți dintre jucătorii vizați la FCSB în următoarea perioadă de transferuri. Cu un campionat în plină desfășurare și o competiție acerbă pentru primele locuri în clasament, fiecare achiziție poate face diferența. Suporterii roș-albaștrilor așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă echipa lor va reuși să se întărească suficient pentru a lupta de la egal la egal cu rivalele din SuperLigă.

Foto: gsp.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.