Dennis Politic, căpitanul și unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo București, va fi indisponibil pentru o perioadă mai lungă decât se anticipa inițial, după o accidentare serioasă suferită în meciul din deplasare cu Politehnica Iași. Accidentarea sa reprezintă o lovitură grea pentru „câinii roșii” și pentru antrenorul Zeljko Kopic, care se vede nevoit să găsească soluții în absența liderului de pe teren.

Dennis Politic a suferit o ruptură musculară la nivelul coapsei, inițial diagnosticată cu o perioadă de recuperare de aproximativ trei săptămâni. Cu toate acestea, după investigații suplimentare, s-a constatat că leziunea este mult mai gravă, necesitând o pauză de recuperare de aproximativ șase săptămâni. Politic, cunoscut pentru determinarea sa și influența pozitivă în jocul lui Dinamo, a declarat că speră să revină cât mai curând, dar este conștient că trebuie să fie complet recuperat înainte de a intra din nou pe teren.

„Sunt mai bine. Au trecut aproape trei săptămâni de la accidentare. Fac recuperare în fiecare zi la Săftica. Am început și cu alergarea de aproximativ o săptămână și fac progrese. A fost o leziune de gradul doi la bicepsul femural, ceea ce înseamnă 4-6 săptămâni de recuperare.

Acum eu mă simt foarte bine, n-am simțit nicio durere în timp ce alerg și cred că progresez foarte bine. Nu pot să preconizez exact când voi reveni, dar sper după pauza competițională să încep să mă antrenez cu echipa 100% și după aceea să mă reintegreze în echipă.

Eu acum încerc să întăresc ambii bicepși femurali, toate grupele de mușchi, ca să nu mai am probleme de genul acesta. Și pentru mine este frustrant. Când eram într-o formă mai bună atunci mi s-a întâmplat”, a declarat Dennis Politic, la emisiunea „Totul pentru Dinamo”.

Dennis Politic este o pierdere grea pentru Dinamo

Absenta lui Politic vine într-un moment dificil pentru Dinamo, care a început sezonul foarte bine sub comanda lui Zeljko Kopic, cu trei victorii, trei remize și doar o înfrângere, poziționându-se în zona locurilor de play-off. Căpitanul „câinilor” era unul dintre motoarele echipei, oferind atât stabilitate în joc, cât și inspirație ofensivă.

Fanii dinamoviști, care sperau să-l vadă pe căpitanul lor revenind pe teren imediat după pauza internațională, sunt dezamăgiți de vestea că acesta va mai lipsi cel puțin câteva săptămâni. Totuși, echipa va trebui să se adapteze și să continue să performeze în absența lui, având nevoie de puncte pentru a rămâne în lupta pentru play-off.

Visurile europene ale lui Dinamo, stopate de situația financiară

Deși Dinamo se află pe un drum bun în acest sezon și ar putea teoretic să lupte pentru un loc în cupele europene, realitatea financiară a clubului complică lucrurile. Dinamo este în continuare în insolvență, ceea ce îi interzice participarea în competițiile europene, chiar dacă echipa ar reuși să termine în primele locuri ale clasamentului. Dennis Politic a vorbit despre situația clubului și despre obiectivele echipei.

„În primul rând, nu ne mai raportăm la ce a fost sezonul trecut, sezonul ăsta este un nou start, am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, am început sezonul foarte bine şi chiar credem în şansele noastre de a prinde play-off-ul sezoonul acesta.

Lăsând la o parte ce s-a întâmplat în trecut, nu vrem să fim în aceeaşi situaţie, tocmai asta ne-a şi motivat. Noi sperăm cât de curând să ajungem în Europa, încercăm să aducem Dinamo acolo unde îi este locul şi cred că primul pas este s-o aducem din nou în play-off.

Încrederea e din ambele părţi, am simţit încredere din partea conducerii, antrenorului şi la rândul meu am încredere că putem să ne realizăm obiectivele pe care ni le-am propus atât pentru sezonul ăsta, cât şi în viitorul apropiat”, a spus Denis Politic la as.ro.

În absența lui Dennis Politic, Dinamo va trebui să se bazeze pe alți jucători pentru a menține ritmul bun din acest sezon. Antrenorul Zeljko Kopic are de luat decizii importante în privința lotului și a strategiei de joc, pentru a compensa lipsa căpitanului său. Suporterii echipei speră ca revenirea lui Politic să marcheze o perioadă și mai bună pentru Dinamo, iar echipa să continue să lupte pentru pozițiile fruntașe, în ciuda obstacolelor financiare care îi împiedică să viseze la Europa în acest moment.

Cu sau fără Dennis Politic pe teren, Dinamo pare să fie pe un drum ascendent, iar fanii „alb-roșii” așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va naviga echipa lor iubită aceste provocări.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.