După numirea lui Marius Șumudică în funcția de antrenor al Rapidului, giuleștenii au obținut o victorie împotriva Politehnicii Iași (2-1) și un rezultat de egalitate cu Universitatea Craiova (1-1). Cu toate acestea, unul dintre fundașii centrali ai echipei, Filip Blazek, nu a fost deloc folosit în aceste două partide, iar viitorul său la club pare incert.

Filip Blazek, scos din calculele lui Marius Șumudică

Slovacul Filip Blazek, în vârstă de 26 de ani, a fost adus în vară de către fostul antrenor Neil Lennon, dar prestațiile sale în primele patru meciuri ale sezonului au lăsat de dorit. Ca urmare, Rapid dorește să se despartă de jucător, iar Marius Șumudică, noul antrenor al echipei, nu l-a inclus în planurile sale de joc. „Șumi” pare hotărât să facă schimbări în lot, iar Blazek este primul pe lista plecărilor.

Conducerea Rapidului i-a propus lui Blazek rezilierea contractului, dar fundașul central a refuzat oferta. Jucătorul slovac ar accepta să plece doar dacă i se achită salariul integral pe toată durata contractului, ceea ce reprezintă o problemă pentru club. Conform sursei iamsport.ro, Blazek are un contract valabil pentru două sezoane, cu un salariu lunar de 9.000 de euro. În total, despărțirea de Blazek ar costa Rapidul 198.000 de euro, o sumă considerabilă pentru club.

Rapidul a plătit 250.000 de euro pentru a-l transfera pe Blazek de la Banik Ostrava, însă prestațiile sale sub așteptări au dus la dorința clubului de a renunța la el. În acest moment, cota de piață a jucătorului, conform site-ului de specialitate Transfermarkt, este de 400.000 de euro. Totuși, valoarea de piață a jucătorului nu se aliniază cu planurile de viitor ale Rapidului, iar decizia de a-l lăsa să plece pare a fi bazată pe strategia de reorganizare a lotului inițiată de Șumudică.

Lista fundașilor centrali de la Rapid și impactul schimbărilor

În prezent, Rapidul are o listă variată de fundași centrali, incluzând jucători precum Paul Iacob (28 de ani), Cristian Ignat (23 de ani), Cristian Săpunaru (40 de ani), și Alexandru Pașcanu (25 de ani). Experiența lui Săpunaru și forma solidă a lui Iacob și Pașcanu îi fac pe aceștia opțiuni mai viabile pentru apărarea giuleștenilor, în timp ce Ignat, la doar 23 de ani, reprezintă o opțiune tânără și promițătoare pentru viitor.

Marius Șumudică a anunțat că vor urma și alte plecări din echipă în perioada următoare, ceea ce indică o dorință clară de a restructura lotul pentru a se potrivi stilului său de joc. Blazek pare să fie doar prima piesă în acest proces de reconstrucție, iar alte nume ar putea să urmeze.

Rapid București traversează o perioadă de schimbări majore sub comanda lui Marius Șumudică, iar viitorul lui Filip Blazek la club este unul incert. Deși giuleștenii ar dori să renunțe la serviciile fundașului slovac, situația contractului său face ca această despărțire să fie complicată. Rămâne de văzut dacă Rapid va reuși să ajungă la o înțelegere cu Blazek sau dacă va trebui să suporte costurile financiare ale unei rezilieri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.