Vlad Chiricheș are zilele numărate la FCSB, ca fotbalist, asta după ce Gigi Becali i-a pus gând rău. Patronul FCSB-ului are un alt cuplu de fundaș favorit și vrea să scape de Chiricheș care are un salariu foarte mare. Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat vineri, 30 august, că intenționează să-i rezilieze contractul fundașului central Vlad Chiricheș, în vârstă de 34 de ani, din cauza greșelilor comise de jucător pe teren. Nemulțumit de evoluțiile experimentatului fotbalist, Becali a declarat că nu dorește să-l mai vadă pe Chiricheș în meciurile de campionat și i-a propus acestuia să ocupe un post administrativ în cadrul clubului.

Discuțiile dintre Gigi Becali și Vlad Chiricheș

După victoria cu UTA Arad, scor 2-0, Gigi Becali a mărturisit că a avut o discuție directă cu Vlad Chiricheș. În cadrul acestei discuții, fostul internațional român i-a transmis patronului că nu este de acord să renunțe la contractul său cu FCSB, chiar dacă asta ar însemna să fie mai mult pe banca de rezerve. Chiricheș pare hotărât să își respecte înțelegerea contractuală, valabilă până în vara anului viitor, indiferent de poziția sa în cadrul echipei.

Salariul și contractul lui Chiricheș, obstacole în calea despărțirii de FCSB

Vlad Chiricheș are un salariu lunar de 30.000 de euro la FCSB, ceea ce face ca o reziliere anticipată a contractului său să implice costuri semnificative pentru club. Becali, cunoscut pentru stilul său direct de a-și exprima nemulțumirile, a subliniat că prezența lui Chiricheș pe teren ar putea fi redusă semnificativ în meciurile din campionat. Totuși, el a lăsat o portiță deschisă, menționând că fundașul ar putea să mai joace doar în meciurile din Europa League, acolo unde experiența sa ar putea fi valorificată mai bine.

”Am vorbit cu el, a zis că el vrea să continue. El vrea, dar nu are unde să continue, că n-are… Mi-e jenă, îl las, treaba lui… Dacă vrea să continue, ce să facem… Vrea să continue rezervă.

Nu pun presiune, am luat bani mulți cu el. Nu va mai juca (n.r.- în campionat), n-are cum. Poate să joace în Europa pentru că are experiență. Acolo e posibil să fie mai concentrat”, a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Performanțele lui Chiricheș în acest sezon, sub așteptări

Chiricheș a adunat doar 6 apariții în acest sezon pentru FCSB, iar greșelile sale din defensivă au atras critici din partea patronului și a fanilor. Deși a fost adus pentru a aduce stabilitate și experiență apărării, erorile lui Chiricheș au pus de multe ori echipa în dificultate, afectându-i poziția în echipă.

Deși Gigi Becali este hotărât să facă schimbări în lot, situația contractului lui Vlad Chiricheș complică lucrurile. Fundașul are dreptul legal de a rămâne la club până la finalul contractului, iar în lipsa unei înțelegeri amiabile de reziliere, FCSB ar putea fi nevoită să îi plătească integral salariul până în vara viitoare. Totodată, posibilitatea ca Chiricheș să mai joace doar în Europa League indică o strategie de compromis, care ar putea fi acceptată de ambele părți pe termen scurt.

Decizia de a-l îndepărta pe Vlad Chiricheș de la FCSB reflectă dorința lui Gigi Becali de a aduce un suflu nou în apărarea echipei, dar și dificultățile financiare și contractuale ale unui astfel de demers. Rămâne de văzut dacă Chiricheș și clubul vor găsi o soluție de comun acord sau dacă fundașul va continua să facă parte din lot, chiar și într-un rol limitat. Această situație ar putea fi un test important pentru relația dintre jucător și conducerea FCSB, dar și pentru strategiile viitoare de management ale clubului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.