Alexandru Cicâldău are o situație complicată la Galatasaray, însă devine tot mai clară, iar mijlocașul român în vârstă de 27 de ani este pe cale să-și găsească o nouă echipă. După ce oficialii clubului turc au anunțat că nu fac parte din planurile lor pentru acest sezon, Cicâldău este nevoit să ia o decizie rapidă cu privire la viitorul său. Dintre echipele interesate, Petrolul Ploiești și Universitatea Craiova par să fie cele mai active în încercările de a-l readuce pe internaționalul român în SuperLiga României.

Update – Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu Galatasaray pentru împrumutul lui Alexandru Cicâldău, anunță turcii de la Sabah.

Mijlocașul va reveni sub formă de împrumut în Bănie până la finalul sezonului, după care, cel mai probabil, cei de la Universitatea Craiova vor avea posibilitatea unei mutări definitive.


Știrea inițială

Petrolul Ploiești, în frunte pentru transferul lui Alexandru Cicâldău

Petrolul Ploiești, echipă cu acționariat din Turcia, ar putea avea un avantaj în cursa pentru semnătura lui Alexandru Cicâldău. Vivi Răchită, fost jucător și antrenor al Petrolului, a confirmat în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA că există discuții pentru aducerea lui Cicâldău la Ploiești. Totuși, mutarea nu este deloc simplă, principala problemă fiind legată de salariul fotbalistului. Potrivit lui Răchită, pentru a face posibilă această mutare, Galatasaray ar trebui să suporte aproape în totalitate salariul jucătorului în cazul unui împrumut.

Prezența investitorilor turci la Petrolul ar putea juca un rol decisiv, oferind clubului un punct de negociere important în discuțiile cu Galatasaray. Acest aspect ar putea facilita obținerea unei înțelegeri avantajoase, atât pentru jucător, cât și pentru clubul ploieștean, în contextul în care Cicâldău ar putea beneficia de continuitate și timp de joc în România.

Universitatea Craiova, determinată să îl recupereze pe Cicâldău

Pe de altă parte, Universitatea Craiova, sub conducerea lui Mihai Rotaru, nu a renunțat la ideea de a-l readuce pe Cicâldău. După plecarea lui Alexandru Crețu în Arabia Saudită, echipa lui Costel Gâlcă este în căutarea unui mijlocaș de valoare care să completeze lotul. Cicâldău, care a fost o figură centrală pentru Craiova în trecut, pare să fie soluția ideală pentru clubul din Bănie.

(n.r. Ați auzit varianta Cicâldău la Petrolul?) Am auzit de câteva zile și nu din presa turcă. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu este vorba despre ce vrea Craiova sau ce vrea Cicâldău. Dacă sunt aranjamente între proprietarii de la Galatasaray și Petrolul… nu ai cum să intervii.

(n.r. Dacă cei de la Galatasaray s-au înțeles cu cei de la Petrolul, jucătorul trebuie să meargă acolo?) Poate să facă asta sau să nu mai joace. Despre asta e vorba. Noi ne dorim. Am făcut și facem eforturi”, a explicat Mihai Rotaru la FANATIK SUPERLIGA.

Deși Petrolul pare să aibă un avantaj datorită conexiunilor sale turcești, Universitatea Craiova poate oferi un mediu familiar și o șansă pentru Cicâldău de a reveni la un club unde a avut succes anterior. Mihai Rotaru a demonstrat deja interesul său prin negocieri directe, dar problema salariului rămâne un obstacol semnificativ.

După revenirea la Galatasaray în această vară, în urma unui împrumut la Konyaspor, Cicâldău se află într-o poziție dificilă. Deși a avut un sezon decent la Konyaspor, internaționalul român nu face parte din planurile Galatei, ceea ce îl obligă să își găsească o nouă destinație rapid. În plus față de interesul din partea cluburilor românești, Cicâldău a fost la un moment dat și în atenția clubului belgian Westerlo, ceea ce sugerează că mijlocașul are mai multe opțiuni pe masă.

Petrolul sau Craiova pentru Cicâldău?

Pe măsură ce perioada de transferuri avansează, rămâne de văzut care club va reuși să îl convingă pe Alexandru Cicâldău să semneze. Atât Petrolul Ploiești, cât și Universitatea Craiova au argumente puternice și resurse pentru a-l aduce pe internaționalul român înapoi în SuperLiga. Cu toate acestea, o decizie finală va depinde, în mare măsură, de capacitatea cluburilor de a ajunge la un acord cu Galatasaray privind condițiile financiare, în special în ceea ce privește salariul jucătorului. Oricare ar fi rezultatul, revenirea lui Cicâldău în România ar reprezenta o mutare semnificativă pentru campionatul intern și ar putea influența echilibrul de putere în SuperLiga.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.