Gigi Becali, în vârstă de 66 de ani, patronul echipei FCSB, a continuat să surprindă în această perioadă de transferuri printr-o serie de achiziții rapide și neașteptate. În ultimele zile, latifundiarul din Pipera a reușit să aducă încă un jucător la echipă, anunțând miercuri seara, 4 septembrie, un nou transfer important.

După ce a obținut semnăturile lui Daniel Bîrligea (24 de ani) și Mihai Popescu (31 de ani), Becali a confirmat că a ajuns la un acord cu Adrian Mititelu, patronul echipei FCU Craiova, pentru transferul mijlocașului Sekou Sidibe (23 de ani). Transferul lui Sidibe în tabăra roș-albastră vine ca o mișcare strategică pentru întărirea echipei, având în vedere multiplele competiții în care este angrenată FCSB în acest sezon.

Negocierile dintre jucător și agentul său, pe de o parte, și reprezentanții campioanei României, de cealaltă parte, nu au decurs așa cum era scontat, iar transferul a picat.

Sidibe la FCSB

Adrian Mititelu, patronul oltenilor, a oferit detalii despre transferul lui Sidibe, subliniind că nu a primit niciun ban pentru această mutare. Cu toate acestea, FCU Craiova va păstra 50% din drepturile federative ale jucătorului ivorian.

„Gigi Becali îl va vinde pe Sidibe cu 4-5 milioane de euro. În momentul în care s-a aflat la PSV Eindhoven, era considerat un jucător de mare perspectivă.

Eu spun că va face ravagii la FCSB, o să vedeți că va exploda acolo! Într-un sistem de joc 4-3-3, Sidibe poate fi un fotbalist letal.

Eu n-am luat nicun ban, dar avem coproprietate 50-50%. El era în ultimul an de contract și îi era greu să mai joace în meciurile de luptă din Liga 2″, a spus Adrian Mititelu, pentru ProSport.

Mutarea lui Sekou Sidibe s-a realizat într-un timp record, cu negocieri rapide și discrete. Deși Gigi Becali a intrat în direct la emisiunea „Fotbal Club”, nu a oferit detalii despre această afacere până ce transferul nu a fost finalizat.

”Da, așa este, l-am luat pe Sidibe.

Am vorbit cu Mititelu și am zis să-l iau că și așa avem multe competiții. Să avem cât mai multe variante”, a spus Becali, în exclusivitate la emisiunea Digi Sport Special.

Sekou Sidibe a fost dorit de Gigi Becali

Sekou Sidibe, mijlocaș de origine ivoriană, este așteptat joi la București pentru a efectua vizita medicală. Examenul va fi unul complex, similar cu cele susținute de ceilalți jucători transferați la FCSB în această perioadă de mercato. Oficialii clubului vor să se asigure că toți noii veniți nu au probleme de sănătate, în special la nivelul genunchilor sau cardiace, ceea ce ar putea afecta performanțele lor pe teren.

Transferul lui Sekou Sidibe la FCSB face parte dintr-o strategie mai amplă a lui Gigi Becali de a aduce mai multe opțiuni pentru echipă, având în vedere participarea în mai multe competiții. Cu Sidibe, FCSB își adaugă un mijlocaș cu potențial de creștere, iar parteneriatul cu FCU Craiova asigură o flexibilitate financiară și de dezvoltare pentru ambele părți.

Această mutare ar putea fi doar începutul unei serii de tranzacții interesante pe piața de transferuri, Becali demonstrând încă o dată că este mereu pregătit să facă surprize în lumea fotbalului românesc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.