Rapid București este pe punctul de a realiza un transfer spectaculos prin aducerea atacantului gabonez Aaron Boupendza, un fotbalist cu o carieră impresionantă în Europa și Orientul Mijlociu. Marius Șumudică, antrenorul Rapidului, este decis să întărească atacul echipei și să aducă un golgheter consacrat, iar Boupendza pare a fi alegerea ideală.

Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Sorin Chiriac și preluate de FANATIK, Aaron Boupendza este dorit cu insistență de Marius Șumudică, iar negocierile au ajuns într-o fază avansată. Tot ce mai lipsește pentru finalizarea transferului este obținerea vizei de către Boupendza, procedură care este considerată o formalitate. Atacantul s-ar fi înțeles deja cu conducerea clubului din Giulești și este gata să își pună semnătura pe contractul cu Rapid.

Marius Șumudică a găsit un atacant pentru Rapid

Aaron Boupendza nu este un nume necunoscut pentru Marius Șumudică. Cei doi au mai colaborat în trecut la Al Shabab, în Arabia Saudită, unde Boupendza a impresionat sub comanda antrenorului român. În doar 17 meciuri, gabonezul a reușit să marcheze 11 goluri și să ofere 3 pase decisive, demonstrându-și astfel abilitățile ofensive și contribuind semnificativ la jocul echipei.

Cariera lui Aaron Boupendza este marcată de evoluții pentru cluburi importante din Europa și Asia. A trecut pe la echipe ca Bordeaux, Ajaccio, Tours, Pau, Al Arabi, Feirense, Hatyaspor și Cincinnati. În vara anului 2023, a fost transferat în MLS de către FC Cincinnati pentru suma de 6.500.000 de euro, dar acum este liber de contract după despărțirea de clubul american.

Cota de piață a lui Aaron Boupendza este în prezent de 5.000.000 de euro, conform transfermarkt.com, dar valoarea sa nu este dată doar de această sumă. În sezonul 2020/2021, Boupendza a reușit să devină golgheterul campionatului Turciei, o performanță de excepție având în vedere că nu a jucat la una dintre echipele de top din Super Lig. În plus, pentru naționala Gabonului, el a marcat 8 goluri în 35 de apariții, formând un duo redutabil cu Pierre-Emerick Aubameyang.

Dacă transferul se va concretiza, Aaron Boupendza va aduce un plus de valoare în atacul Rapidului, oferindu-i lui Marius Șumudică o soluție ofensivă de clasă. La 28 de ani, atacantul gabonez este în plină maturitate sportivă, iar experiența sa vastă ar putea fi un atu important pentru echipa giuleșteană în lupta pentru obiectivele propuse.

„Vom aduce și un atacant, sperăm să fie totul bine. N-a călcat atacant ca el în România! Peste 90 la sută e rezolvat și cu el. O să mă întâlnesc cu domnul Șucu în după-amiaza asta”, a spus Marius Șumudică, potrivit Fanatik.

Rapid București se pregătește să dea o lovitură importantă pe piața transferurilor prin aducerea lui Aaron Boupendza. Rămâne de văzut dacă înțelegerea va fi dusă la bun sfârșit și dacă Boupendza va deveni noul golgheter pe care Marius Șumudică îl așteaptă cu nerăbdare. Dacă acest transfer se va materializa, Rapid ar putea deveni o forță și mai redutabilă în campionat, beneficiind de aportul unui atacant cu adevărat valoros.

Foto: orangesport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.