Rapid București a fost una dintre cele mai active echipe din SuperLiga României în ultima perioadă de mercato. Giuleștenii au reușit să finalizeze nu mai puțin de trei transferuri semnificative: Dina Grameni, Tobias Kristensen și Clinton N’Jie, demonstrând astfel dorința de a-și întări echipa pentru sezonul actual. Însă, activitatea lor pe piața de transferuri nu se oprește aici, clubul având în vedere aducerea unui alt jucător de calibru.

Rapid București îl vizează pe Denis Ciobotariu

Unul dintre transferurile pe care Rapid le mai pregătește este cel al lui Denis Ciobotariu, fundașul central de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Cele două cluburi sunt în discuții avansate, însă până în prezent nu au ajuns la un acord final. Sepsi nu este foarte dornică să renunțe la jucător în acest moment, dar situația contractuală a lui Ciobotariu complică lucrurile. Fiind în ultimul an de contract, fundașul poate semna cu orice alt club peste doar patru luni și poate pleca liber la vară.

În condițiile date, dacă transferul nu se va concretiza în această perioadă de mercato, șansele sunt foarte mari ca Denis Ciobotariu să se alăture Rapidului fie în iarnă, fie în vara viitoare. Marius Șumudică, antrenorul Rapidului, este un admirator declarat al fundașului și consideră că acesta s-ar integra perfect în strategia de joc a echipei.

Strategia Rapidului

Pentru a-l aduce pe Denis Ciobotariu, Rapid este dispusă să ofere o sumă de bani, dar și un jucător la schimb. Sepsi are posibilitatea de a alege între doi fundași centrali: Paul Iacob și Filip Blazek. Această ofertă ar putea înclina balanța în favoarea Rapidului, însă mai rămâne de stabilit momentul exact al transferului.

În cazul în care transferul se va realiza, acesta ar aduce un plus de valoare echipei giuleștene, întărind compartimentul defensiv și oferindu-i lui Șumudică mai multe opțiuni în apărare.

Schimbări necesare în lot

Cu atâtea transferuri finalizate, Rapid se vede nevoită să renunțe la unii jucători pentru a respecta regulamentele Ligii Profesioniste de Fotbal privind numărul maxim de fotbaliști în lot. Până acum, Jayson Papeau a plecat în liga a doua din Qatar, Omar El-Sawy a fost împrumutat la Sepsi, iar Răzvan Oaidă este pe cale să se alăture uneia dintre echipele UTA Arad sau FC Buzău.

De asemenea, în funcție de concretizarea transferului lui Denis Ciobotariu, unul dintre Paul Iacob sau Filip Blazek ar putea pleca de la Rapid. Acest schimb ar putea fi soluția ideală pentru ambele cluburi, oferind oportunități noi pentru jucători și întăriri necesare pentru Giulești.

Rapid București continuă să fie una dintre echipele de top ale României când vine vorba de strategia de mercato. Transferurile recente și cele în pregătire arată dorința clubului de a construi o echipă competitivă care să lupte pentru obiective îndrăznețe. Rămâne de văzut dacă Denis Ciobotariu va ajunge la Giulești în această vară sau în iarnă, dar un lucru este cert: Rapid nu se oprește aici și va continua să fie activă pe piața transferurilor pentru a-și atinge obiectivele.

Foto: sport.ro
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.