Rapid București a realizat un transfer notabil prin aducerea tânărului mijlocaș Constantin „Dina” Grameni, în vârstă de 21 de ani, de la Farul Constanța. Transferul a fost îndelung dorit de finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, care a investit o sumă considerabilă pentru a-l aduce pe jucătorul lansat de Gică Hagi.

Dan Șucu, finanțatorul majoritar al Rapidului, a reușit să obțină semnătura lui Grameni după mai multe încercări de a negocia cu Gică Hagi, omul care a lansat tânărul fotbalist la Farul Constanța. După ce primele două oferte au fost respinse de Hagi, Șucu a fost nevoit să majoreze suma propusă. A treia încercare s-a dovedit a fi norocoasă, iar transferul a fost perfectat pentru suma de 1.400.000 de euro. De asemenea, Farul Constanța a păstrat și un procent de 15% dintr-o eventuală revânzare a jucătorului, conform informațiilor oferite de gsp.ro.

Tranzacția lui „Dina” Grameni, un proces de durată

Tranzacția pentru aducerea lui Grameni la Rapid nu a fost una ușoară. Prima ofertă a Rapidului, de 700.000 de euro, a fost făcută la începutul lunii iunie 2023, însă Hagi a considerat că suma este mult prea mică, având în vedere valoarea de piață a jucătorului, evaluată la 2.000.000 de euro, potrivit Transfermarkt. În august 2023, Rapid a venit cu o ofertă îmbunătățită de 1.200.000 de euro, însă negocierile nu au ajuns la un consens. În cele din urmă, după o revizuire a ofertei și o nouă rundă de negocieri, Dan Șucu a obținut transferul lui Grameni, spre satisfacția antrenorului Marius Șumudică, care își dorea să întărească semnificativ echipa.

După 16 ani petrecuți sub îndrumarea legendarului Gică Hagi la Farul Constanța, Dina Grameni a decis să transmită un mesaj emoționant pentru echipa la care a crescut. „Marinarii” au fost alături de el în momentele sale de formare ca fotbalist, iar despărțirea a fost una plină de emoție.

”Am intrat la vârsta de 5 ani pe porțile stadionului Farul și mi-am petrecut restul copilăriei în acea zonă. Eram doar un puști care se bucură de fotbal și avea un vis, acela de a reprezenta orașul în prima ligă.

Astăzi, după 16 ani în care am jucat fie la Farul, fie la Academia de fotbal Gheorghe Hagi, a venit momentul să îmi iau rămas bun de la Constanța.

Le sunt recunoscător tuturor persoanelor cu care am lucrat de-a lungul timpului, fie în perioada junioratului, fie la seniori și le mulțumesc pentru tot sprijinul și lecțiile acordate. Sunt sigur că fără unele momente neplăcute nu aș fi reușit să mă maturizez atât de devreme.

Îi mulțumesc domnului Gheorghe Hagi pentru că mi-a oferit șansa atât mie, cât și altor mii de copii să putem juca fotbal într-un mediu profesionist, iar mai apoi prin muncă și sacrificii, să ajung la nivelul primei divizii. A fost o onoare imensă să lucrez cu domnia sa și am învățat o grămadă de lucruri bune atât despre fotbal, cât și despre viață.

Vreau să îmi exprim aprecierea pentru tot colectivul din cadrul echipei. Oamenii care au grijă de viața de zi cu zi a echipei și fac munca care nu se vede. Ei mi-au oferit tot ce am avut nevoie pentru a performa și le mulțumesc pentru tot efortul depus.

Mă bucur că am reușit să iau parte la cea mai mare realizare din istoria clubului și la ceva la care poate nu aș fi îndrăznit să visez. Această performanță nu ar fi fost posibilă fără sprijinul suporterilor, dar mai ales al galeriei. Le mulțumesc pe această cale tuturor suporterilor pentru tot sprijinul acordat.

Farul, Constanța, constănțeni, vă mulțumesc frumos pentru tot!”, a scris Dina Grameni, pe Instagram.

Constantin „Dina” Grameni începe acum o nouă etapă a carierei sale la Rapid București, unde este așteptat să contribuie semnificativ la jocul echipei. Tânărul mijlocaș central, evaluat la 2.000.000 de euro, reprezintă un pariu important pentru Dan Șucu, care a dovedit că nu se teme să investească pentru a întări echipa giuleșteană. Transferul lui Grameni vine într-un moment crucial pentru Rapid, care își dorește să construiască o echipă competitivă, capabilă să lupte pentru locurile de top în Liga 1.

Achiziția lui Constantin „Dina” Grameni de către Rapid București subliniază ambițiile clubului de a deveni o forță de temut în fotbalul românesc. Cu sprijinul financiar al lui Dan Șucu și sub conducerea antrenorului Marius Șumudică, Rapid speră să continue pe o pantă ascendentă, iar aportul tânărului mijlocaș ar putea fi esențial în îndeplinirea acestui obiectiv.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.