Rapid București pare să fi reușit o adevărată lovitură pe piața transferurilor, deturnând transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, în vârstă de 28 de ani, care era anunțat oficial de Zamalek pe 8 septembrie. Deși clubul egiptean l-a prezentat pe jucător ca fiind noua lor achiziție, realitatea pare să fie alta, iar Boupendza se pregătește să ajungă în România, la Rapid.

Negocieri întortocheate

Transferul lui Aaron Boupendza a luat o turnură neașteptată după ce acesta nu a ajuns niciodată în Cairo pentru a semna actele oficiale cu Zamalek, deși clubul egiptean susține contrariul. În plus, presa din Egipt a dezvăluit că Federația Egipteană de Fotbal nu a obținut certificatul de transfer internațional al jucătorului, ceea ce înseamnă că mutarea nu era finalizată și lăsa loc pentru alte opțiuni.

Potrivit informațiilor furnizate de jurnalistul Sorin Chiriac pe Instagram, Boupendza a ales să semneze un precontract cu Rapid București, oferindu-le giuleștenilor garanția că acesta va ajunge în România, în loc de Egipt. Decizia jucătorului de a semna cu Rapid vine în ciuda sugestiilor impresarului său, care îi recomandase să accepte oferta de la Zamalek, ce conținea un comision uriaș pentru agent.

Bonusuri generoase pentru atacantul dorit de Rapid

Rapid nu doar că a reușit să-l atragă pe Boupendza, dar i-a și oferit un pachet financiar foarte atractiv. Clubul bucureștean i-a promis atacantului gabonez un bonus de semnătură impresionant de 800.000 de euro, ceea ce arată cât de mult și-au dorit oficialii giuleșteni să îl aducă în echipă. În plus, Boupendza va beneficia de un salariu lunar de 25.000 de euro, unul dintre cele mai mari din Liga 1, sumă care poate crește considerabil datorită bonusurilor de performanță, atât individuale, cât și colective.

Cine este Aaron Boupendza?

Aaron Boupendza este un atacant gabonez care a atras atenția scouterilor de la Bordeaux la începutul carierei sale, când juca în țara natală. Din păcate, nu a reușit să se impună la echipa franceză, așa că a fost cedat gratuit la Hatayspor, în 2020. La clubul turc, Boupendza a avut un sezon excelent, ceea ce i-a crescut cota de piață și a atras atenția altor echipe din Orientul Mijlociu. În 2021, Al-Arabi l-a transferat pentru 4,25 milioane de euro, iar un an mai târziu, Al-Shabab a plătit 7 milioane de euro pentru a-l aduce în echipă. În vara anului trecut, Boupendza a făcut o nouă schimbare de continent, ajungând în MLS, la Cincinnati, pentru suma de 6,5 milioane de euro.

De-a lungul carierei sale, Boupendza a demonstrat că este un atacant versatil și eficient, având 17 meciuri, 11 goluri și 3 assisturi pentru Al-Shabab, iar în SUA a evoluat de două ori împotriva lui Inter Miami, echipa lui Lionel Messi, reușind un assist în prima confruntare.

Rapid București speră ca transferul lui Boupendza să aducă un plus semnificativ echipei, mai ales în ofensivă. Venirea atacantului gabonez poate schimba dinamica echipei și poate oferi antrenorului soluții multiple în atac. Cu un jucător de talia lui Boupendza în lot, Rapid visează la performanțe deosebite în Liga 1 și, poate, la o calificare în competițiile europene.

Cu o astfel de mutare pe piața transferurilor, Rapid demonstrează că are ambiții mari și că este pregătit să investească pentru a-și îndeplini obiectivele. Rămâne de văzut cum se va adapta Boupendza în România și dacă va reuși să confirme așteptările suporterilor giuleșteni.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.