Gigi Becali este nemulțumit de trei jucători de la FCSB. După meciul dramatic dintre CFR Cluj și FCSB, încheiat cu scorul de 2-2, Gigi Becali, patronul echipei bucureștene, a luat decizii drastice în legătură cu echipa sa. Într-o intervenție în direct la emisiunea Digi Sport Special, Becali a anunțat modificări atât în sistemul de joc, cât și în componența echipei de start.

Nemulțumit de evoluția echipei sale, Gigi Becali a decis să schimbe sistemul de joc. FCSB va renunța la formula clasică 4-2-3-1, adoptată de majoritatea echipelor din Europa, și va trece la un 4-1-4-1. Această modificare presupune un singur mijlocaș defensiv și un accent mai mare pe ofensivă, însă rămâne de văzut cum se va adapta echipa la această nouă strategie. Decizia vine în urma unui meci tensionat, în care FCSB a arătat atât puncte forte, cât și slăbiciuni evidente, mai ales în defensivă.

Gigi Becali a hotărât ca trei fotbaliști să iasă din primul 11

Gigi Becali nu a ezitat să facă schimbări în lotul de bază, îndepărtând mai mulți jucători care l-au dezamăgit în partida de la Cluj. În fruntea listei se află fundașul stânga Ionuț Panțîru, care, deși se număra printre preferații patronului și fusese recompensat recent cu un nou contract și un salariu mărit, a avut o prestație sub așteptări. De asemenea, David Miculescu, Daniel Popa și William Baeten nu vor mai face parte din primul 11 la următoarea partidă.

”Greșeala mea a fost cu Panțîru, pentru că vreau să-i dau încredere și am zis să joace. Băluță, n-ai cum, și-a câștigat dreptul de joc. Bîrligea apare și el, Tavi Popescu și el, că nu avem U21, cu Pantea nu prea ne descurcăm.

O să iasă David Miculescu, Popa, Baeten. Ștefănescu o să apuce și el în repriza a doua. Dacă dă gol, o să fie titular după aia”, a afirmat Gigi Becali.

Situația lui Panțîru este cu atât mai surprinzătoare cu cât fundașul stânga revenise recent după o accidentare gravă care l-a ținut pe margine timp de aproape doi ani și jumătate. În ciuda revenirii sale pe teren, evoluțiile sale nu au convins, iar Gigi Becali a declarat în trecut că „i-a dat salariul degeaba timp de 3 ani”, referindu-se la perioada de inactivitate a jucătorului.

Panțîru a adunat doar 6 apariții în acest sezon pentru FCSB, iar valoarea sa de piață este în prezent de 300.000 de euro, conform Transfermarkt. În ciuda acestei situații, Panțîru încă mai are timp să își redreseze cariera, însă pentru moment va trebui să accepte statutul de rezervă.

Noi titulari: Băluță, Popescu și Bîrligea

În locul jucătorilor scoși din echipă, Gigi Becali a anunțat că Alexandru Băluță, Octavian Popescu și Daniel Bîrligea vor fi titulari în următoarea partidă. Acești jucători vin cu un plus de prospețime și energie, iar patronul speră că vor aduce un impact pozitiv asupra jocului echipei. Octavian Popescu, în special, este văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc și ar putea să ofere acel element de creativitate care a lipsit în partida cu CFR.

Deciziile lui Gigi Becali reflectă o dorință clară de a schimba dinamica echipei după un meci dezamăgitor, dar echilibrat. Rămâne de văzut dacă aceste schimbări vor aduce rezultatele dorite, însă cert este că patronul FCSB-ului continuă să fie extrem de implicat în gestionarea echipei sale, luând decizii rapide și uneori drastice.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.