După remiza spectaculoasă, 2-2, obținută de FCSB pe terenul celor de la CFR Cluj în etapa a 9-a din SuperLiga, finanțatorul Gigi Becali (66 de ani) a oferit mai multe declarații legate de viitorul echipei sale și de adversarele din campionat. Latifundiarul din Pipera, cunoscut pentru opiniile sale tranșante, a vorbit despre potențialii rivali la titlu, dar și despre echipele care, în opinia sa, nu reprezintă o amenințare pentru FCSB.

Gigi Becali, neimpresionat de Rapid și U Cluj

Deși FCSB continuă să fie una dintre forțele fotbalului românesc, Becali a declarat că nu este impresionat de Rapid București, una dintre rivalele tradiționale din capitală. Conform acestuia, Rapid nu reprezintă o echipă de temut în acest sezon, chiar dacă se află în topul clasamentului.

De asemenea, Becali și-a exprimat scepticismul față de U Cluj, liderul surpriză al SuperLigii, considerând că echipa nu are suficientă valoare pentru a reprezenta o amenințare reală în lupta pentru titlu. Unul dintre motivele invocate de Becali este faptul că U Cluj are în lot jucători care au fost îndepărtați de la FCSB, ceea ce, în viziunea sa, arată clar că valoarea echipei clujene nu este superioară celei pe care o are FCSB.

”Dacă U Cluj joacă ce a jucat cu Rapid devine periculoasă. Dar nu îmi vine să cred că e o echipă prea valoroasă, pentru că au acolo câțiva jucători pe care i-am dat de la mine, la care am renunțat eu.

Ori e prea bun, mare antrenor ăla, iehovistul (n.r. Ioan Ovidiu Sabău). Dacă iehovistul e prea mare antrenor, nu-i problemă nici asta, pentru că îi dă Iehova ce-i dă și după aia îl lasă de îl aruncă în cap pe iehovist.

Ei le dau tra la la, tra la la, iehoviștii și pe urmă vin în cap iehoviștii, că-i lasă vrăjmașul din mână și le dă putere vrăjmașul la iehoviști. E antrenor bun că dă vrăjmașul la iehoviști. Ori e Rapidul prea slabă. Acum rămâne de văzut, una din două.

Rapidul nu e o echipă foarte slabă, deci nu știu ce s-a întâmplat aseară. Ce cred eu că s-a întâmplat, nu pot să spun. Nimeni nu face analiza la echipa mea și atunci nu-i frumos să fac nici eu la alții. Ce, mă fac acum comentator de fotbal sau analist? Nu vreau, dar îmi cam dau seama ce s-a întâmplat”, a spus Becali, conform celor de la fanatik.ro.

Universitatea Craiova, singura rivală periculoasă

În contrast cu declarațiile despre Rapid și U Cluj, Gigi Becali consideră că Universitatea Craiova este singura echipă care poate reprezenta un pericol real pentru FCSB în lupta pentru titlu. Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, Becali a subliniat că echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău nu este suficient de puternică pentru a câștiga campionatul, în ciuda faptului că are un avantaj de cinci puncte față de cea care ocupă locul secund.

Potrivit lui Becali, Universitatea Craiova este singura formație care ar putea pune probleme reale în lupta pentru trofeul SuperLigii.

”Universitatea Craiova cred că e cea mai puternică. Pe CFR Cluj n-am văzut-o așa… Craiova nu a luat niciun punct că a fost ploaia care a fost la Iași (n.r. Poli Iași – Universitatea Craiova 2-0), dar ca jucători…

Au echipă și joacă fotbal frumos. ‘U’ Cluj, nu, nu are putere. Nu poți să te bați la titlu cu trei-patru jucători pe care noi (n.r. FCSB) i-am refuzat”, a declarat Gigi Becali, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”.

Cu aceste declarații, Gigi Becali a oferit o perspectivă clară asupra modului în care vede evoluția competiției în acest sezon. Deși FCSB a avut parte de câteva momente oscilante în acest început de sezon, latifundiarul din Pipera rămâne încrezător că echipa sa va reuși să câștige titlul. În opinia sa, formațiile precum U Cluj sau Rapid nu au forța necesară pentru a rezista pe termen lung în fața unui adversar de calibrul FCSB.

Lupta pentru titlu este departe de a fi încheiată, iar meciurile directe dintre principalele candidate vor juca un rol decisiv în stabilirea campioanei. Becali se concentrează însă pe consolidarea poziției echipei sale și pe menținerea unei constanțe în rezultate, convins că FCSB are tot ce îi trebuie pentru a-și adjudeca trofeul la finalul sezonului.

Rămâne de văzut dacă previziunile lui Becali se vor confirma, dar un lucru este sigur: SuperLiga rămâne un campionat imprevizibil, în care orice se poate întâmpla, iar declarațiile finanțatorului roș-albaștrilor vor continua să agite apele în fotbalul românesc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.