Zeljko Kopic este îngrijorat de jucătorii accidentați. Dinamo București a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Oțelul Galați, într-un meci disputat în cadrul etapei a 10-a din SuperLigă. Confruntarea a fost marcată atât de goluri spectaculoase, cât și de decizii controversate ale arbitrilor, care au stârnit reacții aprinse în rândul suporterilor și al oficialilor.

Meciul a început într-un ritm alert, iar Dinamo a reușit să deschidă scorul încă din minutul 18, prin Astrit Selmani, care a transformat un penalty acordat în urma unei intervenții neglijente a apărării gălățene. Selmani, în vârstă de 27 de ani, a demonstrat din nou sânge rece și a adus „Câinii Roșii” în avantaj.

Totuși, Oțelul nu a întârziat să răspundă. În minutul 22, Frederic Maciel a restabilit egalitatea cu un șut bine plasat, după o acțiune colectivă frumoasă a echipei sale. Meciul s-a echilibrat rapid, iar până la finalul primei reprize, ambele echipe au încercat să preia conducerea, însă fără succes.

Faza penalty-ului neacordat, lămurită de Zeljko Kopic

Cea mai discutată fază a meciului a avut loc în minutul 59, când Oțelul a solicitat un penalty pentru un henț al mijlocașului dinamovist Cătălin Cîrjan în propriul careu. Arbitrul Viorel Flueran a fost chemat de colegii de la VAR să revadă faza pe monitor, dar după ce a analizat imaginile, a decis să nu acorde lovitura de pedeapsă.

Această decizie a provocat reacții vehemente din partea suporterilor Oțelului, care l-au huiduit pe centralul partidei. Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, s-a arătat vizibil nemulțumit de hotărârea arbitrului, gesticulând intens pe marginea terenului. Atmosfera de pe stadion a devenit tensionată, iar fanii gălățeni și-au exprimat dezaprobarea în mod zgomotos.

La finalul meciului, Zeljko Kopic, antrenorul croat al lui Dinamo, s-a arătat mulțumit de punctul obținut, subliniind efortul echipei sale. Deși Dinamo nu a obținut victoria, Kopic a apreciat evoluția jucătorilor săi într-o partidă dificilă.

„A fost bine, sunt mulțumit. Au dominat în prima repriză, am avut un pressing bun. Noi am marcat din penalty, dar nu am avut o posesie bună. Am început să controlăm mai mult în a doua repriză. Am oferit sanșa mai multor jucători tineri.

Ultima șansă a lui Caragea (n.r. Adrian Caragea) putea schimba soarta meciului, însă eu cred că este totuși un scor corect.

(n.r. Despre deciziile de arbitraj) Nu vorbesc despre deciziile arbitrilor. Este treaba lor, eu trebuie să le respect deciziile.

Noi avem probleme cu accidentările, de la pauzele echipelor naționale. Terenul nu este perfect, iar aceste microtraume sunt mai numeroase. Trebuie să trecem prin aceste momente dificile și să așteptăm momentul când vor fi refăcuți toți jucătorii.

Șansele să se accidenteze la nivel muscular sunt destul de mari. Cisse (n.r. Jonathan Cisse) a avut aceeași problemă. Sunt momente dificile.

Îmi place să joc un fotbal frumos, să ne creăm ocazii, dar fără atitudine nu poți face lucruri bune. Am văzut că Patriche și ceilalți jucători au dat maximum. Asta îmi doresc întotdeauna.

(n.r. Despre transferuri) Îl avem pe președintele Nicolescu (n.r. Andrei Nicolescu), avem departamentul nostru de scouting, nu o să vorbesc de transferuri. Ei știu ce vreau, ce profil de jucător. Vreau să aducem jucători care să merite tricoul lui Dinamo”, a declarat Zeljko Kopic, la flash-interviu.

Andrei Nicolescu nu crede că trebuia dat penalty

Pe de altă parte, Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a avut o poziție fermă cu privire la faza controversată a penalty-ului neacordat. El a explicat că, în opinia sa, Cătălin Cîrjan a atins mingea cu mâna din cauza unui contact preexistent, fiind împins din spate de Samuel Teles, jucătorul Oțelului.

”Nu pot să cred că vorbiți despre așa ceva (n.r. posibil penalty pentru Oțelul). La VAR s-a vorbit pentru că a fost o situație care a fost analizată. E o situație clară care chiar nu necesită comentarii.

Mingea îi lovește bratul lui Cîrjan, pentru că mâna lui a fost împinsă de adversar (n.r. Samuel Teles). A trebuit analizată faza la VAR pentru că a fost o fază în interiorul careului”, a spus Nicolescu, la emisiunea Fotbal Club.

Deși Oțelul a obținut un punct important în fața unei echipe puternice ca Dinamo, frustrările au rămas în urma deciziilor de arbitraj. Dorinel Munteanu, în vârstă de 56 de ani, a părăsit terenul vizibil iritat, iar fanii au continuat să își exprime nemulțumirea după fluierul final.

Remiza dintre Oțelul Galați și Dinamo București a fost un meci intens, marcat de o dispută echilibrată pe teren și o fază de arbitraj care a generat polemici. Dinamo a obținut un punct prețios, dar Oțelul, deși a avut o prestație solidă, a rămas cu gustul amar al unui penalty neacordat, care ar fi putut schimba soarta meciului.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.