Vlad Chiricheș și Darius Olaru au impresionat. FCSB a debutat impresionant în faza grupelor Europa League, învingând cu 4-1 echipa RFS în prima etapă. Formația roș-albastră a demonstrat un joc solid, reușind să își impună dominanța în fața adversarilor, iar pe teren s-a aflat și Vlad Chiricheș, un nume cu greutate în fotbalul românesc, dar care trece printr-o perioadă dificilă la club.

Vlad Chiricheș își redescoperă forma

Chiricheș, căpitan al echipei naționale în trecut și unul dintre cei mai experimentați fundași din fotbalul românesc, a fost într-o situație delicată în ultima perioadă. Gigi Becali, patronul FCSB, l-a exclus din echipă în campionat și chiar i-a sugerat să se retragă pentru a prelua un rol în staff-ul tehnic. Totuși, fundașul de 34 de ani a refuzat această propunere, preferând să lupte pentru locul său pe teren.

Chiricheș a revenit în forță în meciul cu RFS, având o prestație de remarcat. Pe lângă o apărare solidă, veteranul a reușit să contribuie cu o pasă decisivă, arătând că încă are multe de oferit echipei. La finalul meciului, acesta a declarat că a trecut prin momente dificile, fiind nevoit să stea pe bancă în ultimele partide din campionat.

„E foarte plăcut să revenim în Europa cu o victorie, cu goluri multe și joc bun. E un început promițător. E clar că în campionat lucrurile nu merg bine, dar sperăm ca această victorie să ne dea un moral bun, să revenim cu victorie și în campionat și să revenim acolo sus, unde ne e locul.

Am reușit să urc, să ajung într-o poziție mai ciudată pentru un fundaș central, dar m-am descurcat bine și a fost o pasă bună.

A fost un moment greu, chiar dacă am experiență. Sunt un jucător cu ani mulți, dar e clar că a fost o perioadă grea.

Sper să fiu un exemplu pentru jucătorii tineri și să vadă că, chiar și atunci când ești foarte jos, daca ai încredere în capacitățile tale e posibil să urci foarte repede. În fotbal totul e la o aruncătură de băț, se poate schimba totul de pe o zi pe alta”, a declarat Chiricheș.

Olaru, omul meciului

Pe lângă revenirea lui Chiricheș, un alt jucător a captat atenția în această partidă: Darius Olaru. Mijlocașul în vârstă de 26 de ani a fost desemnat omul meciului, după ce a reușit să înscrie de două ori. Olaru, recunoscut pentru energia și devotamentul său de pe teren, a avut o prestație excelentă, contribuind decisiv la succesul echipei.

La flash-interviul de după meci, Olaru a răspuns criticilor care l-au acuzat că este prea nervos pe teren și protestează des.

”Am fost mai calm în această seară, nu? Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa și am reușit să obținem această victorie. Au fost momente frumoase alături de fanii noștri, au venit în număr mare și au meritat această victorie.

În câteva zile avem meci în campionat, avem mare nevoie de puncte. Ștefănescu și Bîrligea au nevoie de reușite, așa își construiesc moralul.

Știam că trebuie să începem cu dreptul, era cel mai ușor meci pe hârtie, trebuie să construim pe baza acestor rezultate.

Am câștigat prin calitatea noastră, avem calitate în față, am avut și un gazon bun și am putut să ne punem în practică jocul. E un început foarte bun.

E gazonul pe care ar trebui să-l aibă toată lumea. Ne ajută foarte mult. Eu mă simt bine și în Ghencea, dar gazonul nu ne ajuta să ne facem jocul”, a mai spus Darius Olaru, după FCSB – RFS 4-1.

Situația dificilă a lui Chiricheș în campionat

Deși a impresionat în Europa League, situația lui Chiricheș în campionat rămâne complicată. În ultimele meciuri din Liga 1, fundașul nu a fost utilizat, fiind rezervă neutilizată cu UTA și exclus din lot pentru meciul cu CFR Cluj. De asemenea, a rămas pe bancă pe durata întregii partide cu Petrolul. Această lipsă de minute a alimentat speculațiile cu privire la viitorul său la FCSB, dar performanța din Europa League ar putea schimba lucrurile.

Victoria cu RFS le oferă celor de la FCSB un start excelent în grupele Europa League, iar echipa va încerca să mențină acest nivel ridicat în următoarele meciuri. Cu jucători experimentați precum Chiricheș și tineri talentați ca Olaru în formă maximă, FCSB are toate șansele să facă o figură frumoasă în această competiție. Succesul din teren se va vedea și în conturi, pentru că o victorie în Europa League este premiată de UEFA cu 450.000 de euro.

FCSB a început cu dreptul în Europa League, arătând un joc de calitate și o determinare care poate duce echipa departe în competiție. Vlad Chiricheș a demonstrat că experiența și perseverența pot învinge dificultățile, în timp ce Darius Olaru continuă să fie un element cheie în angrenajul echipei. Rămâne de văzut cum va evolua situația în campionat, însă pentru moment, FCSB și-a asigurat un moral ridicat și o poziție bună în grupă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.