FCSB își pregătește deja mutările pe piața de transferuri, iar patronul echipei, Gigi Becali, a confirmat că în perioada de mercato din iarnă intenționează să-l aducă pe Lukas Zima, portarul ceh al Petrolului Ploiești. Becali este dispus să ofere 500.000 de euro pentru acest transfer, sumă ce va fi plătită în două tranșe.

Claudiu Tudor, președintele Petrolului, a evaluat portarul de 30 de ani la 500.000 de euro, o sumă pe care Gigi Becali este gata să o plătească. Prima tranșă de 250.000 de euro ar urma să fie achitată imediat, iar restul în luna ianuarie, când Zima ar trebui să se alăture oficial echipei FCSB, conform informațiilor oferite de Fanatik.

Această ofertă este considerată atractivă de oficialii Petrolului, mai ales în contextul problemelor financiare cu care se confruntă clubul ploieștean. Deși și alte echipe și-au exprimat interesul pentru goalkeeper-ul ceh, transferul la FCSB pare aproape de a fi finalizat.

Lukas Zima, aproape de FCSB

Lukas Zima nu este un nume necunoscut în fotbalul european. Cehul, în vârstă de 30 de ani, este evaluat la 850.000 de euro de site-ul Transfermarkt, iar performanțele sale din acest sezon al SuperLigii românești sunt remarcabile. Zima a evoluat în 11 meciuri pentru Petrolul, încasând doar 8 goluri și reușind să păstreze poarta intactă în 6 partide.

Format la academia Slaviei Praga, Zima a făcut pasul în fotbalul italian în 2011, când a semnat cu Genoa. De-a lungul carierei, portarul ceh a jucat la mai multe cluburi din Italia, precum Reggiana, Venezia, Mantova, Perugia și Livorno, dar și în Olanda, la Venlo. Fost internațional U21, cu 15 selecții pentru naționala de tineret a Cehiei, Zima vine cu o experiență vastă care îl recomandă pentru un transfer la FCSB.

FCSB se pregătește să renunțe la Andrei Vlad

Odată cu venirea lui Lukas Zima, FCSB se va despărți de actualul său portar, Andrei Vlad, al cărui contract expiră la finalul anului. Vlad, în vârstă de 25 de ani, ar putea pleca din România, având în vedere interesul unor cluburi din străinătate. Totuși, au existat zvonuri și despre oferte venite de la U Cluj și FC Botoșani, însă fostul portar internațional Florin Prunea crede că Vlad va alege o destinație externă pentru a-și continua cariera.

Cu o ofertă clară și bine structurată, Gigi Becali este aproape de a-l aduce pe Lukas Zima la FCSB, o mutare care ar putea întări semnificativ apărarea echipei bucureștene. În timp ce Vlad își caută o nouă echipă, venirea experimentatului portar ceh ar putea fi o mutare strategică importantă pentru FCSB în sezonul următor.

Foto: stiripesurse.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.