Adrian Mititelu, finanțatorul echipei FC U Craiova 1948, continuă lupta sa juridică împotriva Federației Române de Fotbal (FRF) și a clubului Dinamo București. Mititelu a deschis un nou proces în care contestă hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care impune echipei sale să contribuie la costurile de organizare a partidei din Cupa României, desfășurată pe 26 septembrie 2023, pe Arena Națională.

Motivul principal al acțiunii în instanță este legat de suma pe care FC U Craiova ar trebui să o achite către Dinamo București pentru împărțirea cheltuielilor de organizare a meciului, conform regulamentului competiției. Mititelu refuză să plătească și a depus o plângere la Judecătoria Sectorului 2 din București, susținând că Dinamo a supraevaluat costurile asociate evenimentului.

Adrian Mititelu nu vrea să le dea banii celor de la Dinamo

Meciul dintre Dinamo și FC U Craiova s-a încheiat la egalitate, 1-1, în faza grupelor Cupei României, însă, din punct de vedere financiar, Dinamo susține că a înregistrat pierderi. Clubul bucureștean a apelat inițial la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, solicitând ca FC U Craiova să acopere jumătate din cheltuielile de organizare, conform regulamentului care prevede împărțirea costurilor doar pentru meciurile disputate într-o singură manșă.

Adrian Mititelu contestă această hotărâre și nu intenționează să achite suma cerută. Conform surselor din anturajul său, Mititelu consideră că suma solicitată de Dinamo este mult prea mare și că evaluarea costurilor a fost exagerată.

Un nou conflict între Mititelu și FRF

Acest caz este doar unul dintre multiplele conflicte juridice dintre Adrian Mititelu și Federația Română de Fotbal. Relația tensionată dintre Mititelu și Răzvan Burleanu, președintele FRF, a escaladat de-a lungul anilor, iar acest nou proces nu face decât să alimenteze tensiunile. Recent, Burleanu l-a acuzat pe Mititelu că vrea să golească fondurile Federației, referindu-se la un alt proces mai vechi în care finanțatorul oltean a fost implicat și pe care FRF l-a câștigat.

„Domnul Mititelu are un singur interes, de a pune mâna pe 100-200 de milioane euro în urma unui proces penal foarte vechi, de mai bine de 15 ani, în care a pierdut și încearcă se agațe. Acesta e singurul lui obiectiv”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Această luptă juridică are implicații nu doar pentru cele două cluburi, ci și pentru relația dintre Mititelu și Federația Română de Fotbal. Rămâne de văzut cum se va soluționa acest nou conflict și dacă instanța va decide în favoarea contestatarului oltean sau va menține decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

„Adrian Mititelu nu urmărește să pună mâna pe banii Federației, eu urmăresc să mi se facă dreptate. Adrian Mititelu este un investitor care a băgat zeci de milioane în fotbalul românesc, care a construit din banii lui cel puțin 10 terenuri de fotbal. Din banii familiei lui a întreținut o activitate fotbalistică la un nivel înalt, a plătit taxe și impozite statului. Eu împreună cu alții am făcut posibilă existența fotbalului românesc într-un moment foarte greu”, a spus Mititelu.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.