Costel Gâlcă, foarte supărat pe elevii săi. Universitatea Craiova și Oțelul Galați au terminat la egalitate, 1-1, într-un meci disputat în etapa a 12-a a SuperLigii României. Partida a fost marcată de un debut rapid al moldovenilor, care au deschis scorul prin Stipe Juric în minutul 3, însă oltenii au reușit să egaleze rapid, prin Ștefan Baiaram, în minutul 14. Cu toate acestea, echipa din Craiova nu a reușit să preia conducerea pe parcursul meciului, iar la final antrenorul Constantin Gâlcă s-a declarat nemulțumit de prestația echipei sale.

Oțelul a început meciul în forță, surprinzând apărarea Craiovei încă din primele minute. Golul rapid al lui Stipe Juric a adus echipei o încredere sporită, iar moldovenii au controlat o bună parte din joc, punând presiune constantă pe defensiva adversă.

Universitatea Craiova a reușit să revină în joc datorită reușitei lui Ștefan Baiaram, însă echipa lui Constantin Gâlcă nu a reușit să impună ritmul dorit, fiind de multe ori dominată de determinarea și organizarea defensivă a celor de la Oțelul.

Costel Gâlcă, dezamăgit de joc și rezultat

La finalul partidei, Constantin Gâlcă a vorbit deschis despre performanța echipei sale și a recunoscut că Oțelul ar fi meritat mai mult victoria.

”A fost un meci așa cum mă așteptam, dar echipa mea nu s-a ridicat la așteptările pe care le aveam. Știam că este o echipă adaptată la pressing, problema e că puteam să-i prindem, dar nu am putut să o facem de multe ori. Au pus și ei multă presiune.

Lukic a luptat cât a putut, vine după o perioadă în care nu a făcut antrenamente. Sper ca nivelul lui să crească de la meci la meci, pentru că avem nevoie de el. Nici el (n.r. Oshima) nu a fost ca altă dată. Am spus de multe ori că trebuie să ai inteligență ca să te adaptezi terenului, iar noi ca echipă să avem o progresie. E pozitiv pentru noi, pentru el (n.r. Baiaram), pentru echipă și sper ca pe viitor să avem mai mulți marcatori.

I-am spus (n.r. lui Dorinel Munteanu) că am câștigat un punct, dar dacă era să fie o câștigătoare, ei meritau. Ăsta este adevărul.

Pauza e binevenită, dar doar până la un punct. O să-mi plece mulți jucători și sper să se întoarcă toți sănătoși”, a spus Costel Gâlcă.

Recunoașterea superiorității adversarilor a venit ca o surpriză pentru fanii oltenilor, care așteptau o prestație mai solidă din partea echipei lor, mai ales pe teren propriu.

Ce urmează pentru Universitatea Craiova?

Universitatea Craiova trebuie să-și regândească strategia după acest meci, având în vedere că egalul cu Oțelul nu îi ajută prea mult în clasamentul SuperLigii. Echipa va trebui să își îmbunătățească jocul în următoarele meciuri dacă dorește să rămână în cursa pentru locurile fruntașe.

De cealaltă parte, Oțelul Galați continuă să impresioneze prin organizarea defensivă și spiritul de echipă, obținând un punct important pe un teren dificil. Moldovenii au demonstrat că pot ține piept echipelor de top din campionat, iar acest rezultat ar putea fi un impuls pentru moralul echipei în meciurile viitoare.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.