Marius Șumudică este decis să își dea demisia de la echipa lui de suflet. Rapid București a suferit o nouă lovitură în etapa a 12-a a SuperLigii României, pierzând cu 0-2 în fața celor de la FC Botoșani. Rezultatul nu doar că a zdruncinat moralul echipei, dar a alimentat și speculațiile privind viitorul antrenorului Marius Șumudică (53 de ani). După meci, tehnicianul a avut un mesaj enigmatic în cadrul interviurilor, lăsând să se înțeleagă că o decizie importantă va fi comunicată în zilele următoare.

Demisia lui Marius Șumudică, o opțiune pe masa Rapidului?

Potrivit jurnalistului Emanuel Roșu, Șumudică ar fi pregătit să își prezinte demisia din funcția de antrenor al Rapidului. Deși nu a luat o decizie definitivă, tehnicianul de 53 de ani a lăsat de înțeles că așteaptă să vadă reacția jucătorilor săi înainte de a face un anunț oficial. Atmosfera din vestiar este tensionată, iar antrenorul a ținut un discurs prelungit la finalul meciului, lucru care a întârziat declarațiile de la flash-interviu.

”Două reprize diametral opuse. În prima repriză am controlat jocul, am avut ocazii rarisime, am avut bară, au scos de pe linia porții.

Apoi, începem repriza foarte prost, un șut în blocaj, nu urmărim, se face 1-0. După, ne-am deschis. Am avut ocazii foarte mari să marcăm. Nu am reușit să marcăm și fotbalul te pedepsește.

Trebuie să marcăm la situațiile pe care le avem. Dacă nu marchezi, nu ai cum să câștigi.

N-am avut o discuție aprinsă, am fost foarte calm, veți afla zilele viitoare ce am spus în vestiar.

Mai contează cu cine joci? Am jucat cu ultima clasată și nu am putut să câștigăm, nu mai contează cu cine joci. E foarte strâns, pierzi un meci, ești la retrogradare, câștigi un meci, ești aproape de play-off. Nu știu ce să zic de play-off, dacă nu ne trezim să facem puncte, va fi foarte greu”, a declarat Marius Șumudică.

Șumudică nu este străin de presiunea de la Rapid, echipa sa de suflet, unde a preluat banca tehnică în urmă cu șase etape. Situația sa actuală este similară cu cea a predecesorului său, Neil Lennon, care a fost demis după tot atâtea partide. În cele șase meciuri conduse de Șumudică, Rapidul a obținut două victorii, două remize și două înfrângeri, un bilanț care nu se ridică la așteptările fanilor și ale conducerii.

Ce urmează pentru Rapid?

Dacă Șumudică va decide să renunțe la postul de antrenor, Rapidul ar putea intra într-o nouă perioadă de instabilitate. Echipa traversează un moment dificil, iar relația dintre antrenor și jucători pare să fie cheia în luarea acestei decizii. Tehnicianul a subliniat că reacția echipei va cântări mult în hotărârea sa finală.

În ciuda eșecului de la Botoșani, Rapidul încă are timp să-și redreseze sezonul, dar viitorul pe termen scurt pare incert. Fanii și conducerea clubului așteaptă cu nerăbdare următorii pași ai lui Șumudică, un om cunoscut pentru temperamentul său impulsiv, dar și pentru dragostea profundă față de clubul giuleștean.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.