Antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, a discutat recent cu Gazeta Sporturilor despre provocările pe care echipa sa le va întâmpina înainte de Derby-ul de România împotriva FCSB, programat pe 20 octombrie, la ora 21:00. Aflat la primul său Derby din România, tehnicianul croat se confruntă cu dificultăți legate de numeroase accidentări, dar păstrează optimismul privind șansele echipei de a se menține în lupta pentru play-off.

După 12 etape, Dinamo ocupă un loc de play-off, iar orice victorie i-ar putea propulsa pe podium. În același timp, un eșec ar putea împinge echipa bucureșteană în afara primelor șase locuri, un scenariu pe care „câinii roșii” speră să-l evite.

„De marți revenim la muncă. O să analizez și vom vedea. Clar, expiră suspendările lui Selmani și Opruț. Din acest punct de vedere nu avem probleme. Trebuie să vedem care va situația accidentaților Boateng, Josh (Homawoo), Bordu (Bordușanu), Hakim (Abdallah) și Florescu. Sper ca unii să fie gata de joc!

Boateng era aproape gata încă dinaintea ultimul joc, doar că au reapărut dureri. Eu zic că 2-3 vor fi recuperați. Este greu, totuși, să faci predicții. Selmani a avut acea problemă medicală cu Botoșani, doctorii i-au zis că ar fi bine să ia o pauză, să-și controleze corpul.

Cătălin a fost duminică la echipa națională, a făcut un control medical, i s-a transmis și lui să ia câteva zile de pauză.

Cred că vor fi gata de meci pentru următoarea etapă, dacă nu apar probleme neprevăzute”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

Zeljko Kopic a vorbit despre transferuri la Dinamo

Zeljko Kopic, în vârstă de 47 de ani, a condus Dinamo printr-o perioadă dificilă, având constant 7-8 jucători indisponibili din cauza accidentărilor. Totuși, echipa a reușit să rămână competitivă și să adune puncte importante. Înainte de Derby-ul de pe 20 octombrie, Dinamo are în palmares patru victorii și șase remize, cu singurele înfrângeri venind în fața celor două echipe din Cluj-Napoca, U Cluj și CFR Cluj, ambele în deplasare.

„Câinii roșii” au demonstrat că pot rezista pe baricade, în ciuda obstacolelor. Kopic a subliniat că accidentările au influențat echipa, dar Dinamo și-a menținut spiritul de luptă.

În partida recentă cu Farul Constanța, Dinamo a obținut o remiză (1-1) pe litoral, un rezultat considerat decent având în vedere forma adversarului. Echipa se va întoarce la antrenamente pregătindu-se intens pentru întâlnirea cu FCSB.

Kopic a declarat că, pe lângă Derby, este important să analizeze cu atenție și șansele pentru play-off. Dinamo se află într-o poziție în care fiecare punct contează, iar echipa este motivată să continue să lupte pentru un loc în primele șase echipe ale campionatului. Cu un lot afectat de accidentări, va fi esențial ca echipa să recupereze cât mai mulți jucători până la Derby.

Deși accidentările au reprezentat o problemă majoră, Kopic a subliniat că spiritul echipei rămâne puternic.

„A fost o perioadă foarte, foarte grea, jucătorii au dat totul, și ceva în plus, în ultimele săptămâni. Acest sezon de Superliga este chiar interesant. Nu poți prevede absolut nimic! Vor fi surprize mari în continuare. Toți se luptă pentru mai bine. Este important pentru fotbalul românesc și pentru suporteri ca sezonul să continue cu astfel de rezultate.

Eu sunt optimist. Așa am fost mereu. Dinamo este pe un drum bun. Da, avem probleme, dar putem să îmbunătățim în curând ceea ce nu merge cum am vrea.

Direcția este bună, credeți-mă!

Aș mai dori doi-trei jucători, vedem, așteptăm. Eu mă gândesc și altfel, strict din punctul meu de vedere: ce putem lua acum, regulamentar, nefiind fereastră de mercato, a jucat ultima oară în luna mai, în cel mai bun caz. Dacă au fost și accidentați… Da, îmi doresc transferuri, dar aștept. Pentru noi prioritatea este să-i readucem apți în echipă pe cei accidentați. Și va fi, crede-mă! Și să urmărim, atent, cu mintea limpede, la ceea ce am putea aduce să crească nivelul la Dinamo.

Obiectivul nostru este să ne luptăm pentru play-off, vom încerca. Nu e ceva de trebuie, obligatoriu, dar ne vom lupta până la ultima picătură de energie să fim în play-off. Vreau, putem, vedem”, a mai declarat Zeljko Kopic.

Optimismul antrenorului croat vine și din dorința de a face o figură frumoasă în primul său Derby din România. Cu un lot incomplet, dar cu determinarea intactă, Dinamo va intra pe teren pe 20 octombrie cu gândul la victorie, încercând să scrie o nouă pagină în istoria acestui clasic al fotbalului românesc.

Pentru Zeljko Kopic și Dinamo, meciul împotriva FCSB reprezintă mai mult decât un simplu joc – este o oportunitate de a arăta că „haita” poate depăși orice obstacol și de a-și consolida poziția în lupta pentru un loc în play-off.

Foto: sport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.