Viorel Moldovan a vorbit despre problemele de la Rapid și situația lui Șumudică. Rapid București traversează o perioadă dificilă în SuperLiga României, înregistrând o nouă înfrângere, de data aceasta pe terenul celor de la FC Botoșani, cu scorul de 0-2. Meciul, disputat în cadrul etapei a 12-a a campionatului a evidențiat problemele din jocul giuleștenilor, care continuă să coboare în clasament.

Sub conducerea antrenorului Marius Șumudică, în vârstă de 53 de ani, Rapid ocupă în prezent locul 12 în SuperLigă, cu doar 13 puncte acumulate. Acest rezultat este cu atât mai alarmant având în vedere că înfrângerea a venit împotriva penultimei clasate, Botoșani. Fanii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de forma echipei, iar antrenorul este tot mai presat să aducă schimbări pentru a redresa situația.

Viorel Moldovan vorbește despre situația lui Șumudică

Într-o intervenție telefonică pentru Digi Sport, Viorel Moldovan, președintele Rapidului, a fost întrebat despre situația actuală a echipei și despre speculațiile legate de contractul lui Marius Șumudică. Moldovan a confirmat existența unei „clauze de manifestare” în contractul antrenorului, dar a refuzat să dea detalii concrete, lăsând să se înțeleagă că viitorul lui Șumudică la Rapid depinde în mare măsură de rezultatele viitoare.

„Nu este adevărat (n.r. că are clauze în contract să nu se manifeste). Eu cred că dacă este reținut în a se manifesta, este și pentru că sunt anumite momente în joc în care e blocat de ceea ce se întâmplă pe teren.

Nu i-a interzis nimeni să se manifeste. Este foarte implicat, așteptările pentru el sunt foarte mari, există o anumită presiune. Ce oferă băieții îl nemulțumește”, a declarat președintele formației din Giulești, la Fotbal Club.

Discuția a atins și subiectul greșelilor care au condus la această criză de rezultate. La întrebarea „Ce s-a greșit?”, pusă de Radu Naum în timpul emisiunii, Viorel Moldovan a oferit o replică ambiguă care a stârnit amuzamentul în platou, inclusiv pe Ilie Dumitrescu, care nu s-a putut abține să râdă. Cu toate acestea, tensiunile rămân ridicate la club, iar suporteri, jucători și oficiali așteaptă cu nerăbdare o schimbare de direcție.

”Sunt doar trei jucători titulari în echipă care au fost și anul trecut. În momentul de față, ca să ai o echipă, trebuie să ai un nucleu de bază, pe care trebuie să-l formăm. Au plecat mulți, au venit mulți, și asta nu numai în acest sezon. Încercăm să ne stabilizăm, știm ce s-a greșit, trebuie să rezolvăm lucrurile. Știm noi ce s-a greșit, nu trebuie să știți și voi. Nici eu nu mai pot dormi, stai liniștit.

Mai facem și greșeli, nu putem să nimerim toate transferurile. Totuși, eu cred că avem un lot valoros, dar avem nevoie de timp ca să creăm o echipă. Rezultatele ne-au dezavantajat, jucătorii și-au pierdut capitalul de încredere. Nu-ți oferă nimeni timp, mai ales la Rapid, de aceea trebuie să strângem rândurile și să ne redresăm”, a declarat Viorel Moldovan.

Meci crucial cu Farul Constanța pe 21 octombrie

Rapid are șansa să își redreseze parțial situația în etapa următoare, când va întâlni Farul Constanța pe teren propriu. Meciul se va disputa pe 21 octombrie, de la ora 21:00.

Partida cu Farul este văzută ca un punct crucial pentru Marius Șumudică și echipa sa. După seria de rezultate slabe, giuleștenii nu își mai permit pași greșiți, iar un succes în fața echipei de la malul mării ar putea fi șansa de a recâștiga încrederea fanilor și de a stabiliza situația din clasament.

Chiar dacă Rapid se află într-o situație complicată, atât Șumudică, cât și Viorel Moldovan au subliniat că echipa este capabilă de redresare. Fanii rămân însă nerăbdători, iar înfrângerea cu Botoșani a amplificat tensiunile. Înfruntarea cu Farul Constanța va fi, fără îndoială, un test esențial pentru viitorul lui Șumudică la cârma echipei și pentru aspirațiile Rapidului în acest sezon.

Giuleștenii trebuie să găsească rapid soluții pentru a ieși din această criză și a reveni în lupta pentru un loc de play-off, altfel riscă să își vadă ambițiile europene spulberate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.