Dinamo București, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din România, se confruntă cu o a doua insolvență în ultimii ani, însă echipa din Ștefan cel Mare este pe cale să depășească această perioadă dificilă. Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului, a oferit clarificări importante cu privire la finalizarea acestui proces și a indicat când Dinamo va reuși să rezolve complet problema insolvenței.

Litigiul cu Vasile Șiman – singura problemă rămasă pentru Dinamo

În prezent, principala dificultate pentru Dinamo o reprezintă litigiul cu Vasile Șiman, fostul patron al clubului Sportul Studențesc, referitor la transferul jucătorului Ionuț Șerban, realizat în 2013. La acea vreme, Dinamo a semnat un contract cu Ionuț Șerban, transferat gratuit de la Sportul Studențesc. Totuși, contractul, încheiat de Constantin Anghelache, președintele de atunci al clubului, prevedea ca la o eventuală revânzare a jucătorului, Vasile Șiman să primească suma de un milion de euro.

Acest litigiu a rămas nerezolvat, dar Nicolescu a explicat că, odată soluționată această dispută, Dinamo va fi cu adevărat liberă de datorii și va putea continua cu un nou capitol în istoria sa.

Situația financiară este stabilă

Prezent în cadrul emisiunii Fotbal Club, Andrei Nicolescu a subliniat că, în afara litigiului cu Vasile Șiman, Dinamo nu mai are alte datorii. Din punct de vedere financiar, clubul este pe o bază stabilă și nu există nicio altă restanță majoră. Oficialul a declarat că este încrezător în viitorul echipei și că acest ultim obstacol financiar va fi depășit în curând.

”Mai avem doar dosarul cu domnul Șiman, pe 14 octombrie, va fi cu cale de atac, să vedem dacă se va rezolva. Din ce am înțeles acea creanță este făcută înainte de prima procedură de insolvență. Apoi a fost și o perioadă în care fotbalistul nu a avut contract, să vedem.

Nu avem datorii, totul este plătit la timp. Dinamo nu a găsit bani, este vorba de proiect, de unii aomeni care s-au alăturat acestui proiect și care încearcă să readucă Dinamo unde era. Lucrurile s-au stabilizat acum un an, avem bani, dar nu toți care ne trebuie.

Dinamo produce, nu trebuie susținut 100 %. Dinamo vinde, are ticketing, contracte de branding. În proiectul pe care l-am pus inițial pe masă mai trebuiau 12 milioane de euro în 3 ani, în afară de acele venituri.

Acum investițiile sunt undeva la 7.500.000 euro, anul trecut și anul ăsta, ele sunt făcute pentru a stabiliza clubul”, a spus Andrei Nicolescu la digisport.ro.

Acesta a fost un mesaj de speranță pentru suporterii echipei, care au trecut prin numeroase momente dificile în ultimii ani din cauza problemelor financiare și administrative ale clubului.

Un nou început pentru Dinamo?

Odată ce situația cu Vasile Șiman va fi rezolvată, Dinamo va avea șansa de a începe un nou ciclu, fără povara datoriilor și cu o strategie financiară mai sănătoasă. Acest lucru ar putea deschide calea către performanțe mai bune pe teren și stabilitate în afara acestuia.

Pentru suporterii dinamoviști, această veste vine ca un moment de respiro într-o perioadă lungă de incertitudini. Clubul, cu o istorie impresionantă în fotbalul românesc, poate începe să se concentreze din nou pe rezultatele sportive și pe construirea unei echipe competitive care să lupte pentru trofee, așa cum au fost obișnuiți fanii din Ștefan cel Mare.

Rămâne de văzut cum se va soluționa disputa legală cu Vasile Șiman și dacă Dinamo va reuși să își consolideze poziția atât pe plan financiar, cât și sportiv, în următoarea perioadă.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.