Sorin Cârțu, fost președinte al Universității Craiova, a dezvăluit într-o recentă intervenție că tânărul fotbalist Ștefan Baiaram, în vârstă de 21 de ani, a fost la un pas să facă marele pas către fotbalul internațional. Potrivit lui Cârțu, un club din străinătate era dispus să ofere 5 milioane de euro pentru serviciile mijlocașului de bandă, însă accidentările repetate au împiedicat finalizarea transferului.

Cota de piață a lui Baiaram, conform Transfermarkt, este de 1,2 milioane de euro, iar talentul său promite mult pentru viitor. Totuși, problemele medicale au afectat progresul tânărului jucător, care nu a reușit să atingă forma optimă la momentul oportun pentru a concretiza mutarea.

„E un jucător capabil de progres, în general când se cumpără un jucător se caută acest lucru, dacă poate să atingă și alte cote decât cele pe care le are la momentul cumpărării.

Baiaram are capacitate de progres, este un jucător cu calitate, și eu zic că ar trebui să mai urce o treaptă să schimbe puțin și anturajul ca echipă, să schimbe echipa cu una cu alte pretenții, alte cerințe, în străinătate…

Nu știu dacă pe plan intern poate cineva. E vorba de ceva milioane, la un moment dat era în vizorul unora dispuși să achite și 5 milioane la vremea respectivă, dar au venit accidentările și a stagnat”, a declarat Sorin Cârțu, pentru iAMsport.ro.

Performanțe notabile la Universitatea Craiova

În ciuda dificultăților întâmpinate din cauza accidentărilor, Ștefan Baiaram a fost un jucător important pentru Universitatea Craiova. În cei câțiva ani petrecuți la echipă, Baiaram a bifat nu mai puțin de 168 de partide, reușind să înscrie 28 de goluri și să ofere 13 pase decisive. Aceste cifre reflectă un jucător cu potențial ofensiv considerabil, care a contribuit substanțial la performanțele echipei.

Remiza cu Oțelul Galați și impactul lui Ștefan Baiaram

Recent, Universitatea Craiova a remizat 1-1 cu Oțelul Galați, într-un meci din etapa a 12-a din SuperLiga României. Partida a fost una intensă, iar Ștefan Baiaram a fost din nou în centrul atenției. După ce Oțelul a deschis scorul prin Juric în minutul 5, Baiaram a egalat pentru olteni în minutul 14, cu o lovitură de cap bine plasată, dintr-o centrare excelentă a lui Lies Houri. Acesta a fost al treilea gol al sezonului pentru tânărul mijlocaș.

Cu acest rezultat, echipa antrenată de Costel Gâlcă a rămas pe locul doi în clasamentul SuperLigii, acumulând 20 de puncte. Totuși, starea gazonului a fost un subiect de discuție la finalul partidei, iar Baiaram nu s-a ferit să își exprime nemulțumirea față de condițiile de joc.

„Ne pare rău că nu am câștigat, din păcate am obținut doar un punct. Exersez loviturile cu capul la antrenament.

Mitriță îmi centrează, mai mult, însă de data asta a făcut-o Houri. Ne-am dorit să câștigăm până la final.

Terenul a fost foarte greu, ni s-au încurcat picioarele. Nu poți juca pe asemenea suprafață. Să nu uităm că am jucat cu Oțelul, sunt neînvinși, au primit un singur gol până să jucăm cu ei.

Am revenit după o perioadă în care nu am jucat, însă mă bucur că am revenit după accidentare”, a declarat Ștefan Baiaram, la flash-interviu.

Deși transferul în străinătate nu s-a concretizat, cariera lui Ștefan Baiaram rămâne plină de potențial. Tânărul mijlocaș este văzut ca unul dintre cei mai promițători jucători din fotbalul românesc, iar evoluțiile sale pe teren continuă să impresioneze. Dacă va reuși să depășească problemele medicale care l-au încetinit, este doar o chestiune de timp până când va atrage din nou atenția cluburilor de top din Europa.

Cu contractul său la Universitatea Craiova și performanțele constante, Baiaram este pregătit să continue să joace un rol esențial pentru echipă, iar un transfer internațional ar putea deveni o realitate în viitorul apropiat.

Foto: eurosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.