Lukas Zima, în vârstă de 30 de ani, portarul ceh care s-a remarcat în ultimele luni la Petrolul Ploiești, se află în mijlocul unor negocieri pentru un transfer la FCSB, echipa patronată de Gigi Becali. Performanțele sale notabile în tricoul ploieștenilor au atras atenția clubului din București, care pare interesat să își întărească lotul în perioada de mercato din iarnă.

Tranzacția, tot mai aproape de finalizare

Conform declarațiilor recente ale lui Gigi Becali, tranzacția ar putea fi realizată în următoarea fereastră de transferuri. Becali a menționat că intenționează să îl aducă pe Zima pentru a asigura o alternativă la postul de portar. „O să îl luăm în iarnă pe Lukas Zima, ca să avem al doilea portar, apoi să vezi frică pe Târnovanu”, a spus Becali, referindu-se la concurența internă din echipă.

”Dacă o să aibă o ofertă bună pentru mine, iar clubul va accepta, voi merge acolo. (n.r: Nu ţi-ar fi teamă de Gigi Becali, dacă ai merge acolo?) Nu cred. Am jucat 10 ani în Italia, când presiunea era mult mai mare decât aici”, a spus Lukas Zima, potrivit as.ro.

Divergențe asupra sumei de transfer pentru Lukas Zima

În ciuda interesului ferm al FCSB-ului, negocierile dintre cele două cluburi sunt încă în desfășurare, în principal din cauza diferențelor legate de suma de transfer. Petrolul cere cel puțin 500.000 de euro pentru transferul goalkeeperului ceh, în timp ce FCSB este dispusă să plătească doar jumătate din această sumă.

Președintele clubului Petrolul, Claudiu Tudor, a subliniat clar că Zima, care mai are contract cu echipa din Ploiești până în vara anului 2026, nu va pleca pentru mai puțin de jumătate de milion de euro. Totuși, există speranțe că părțile vor ajunge la o înțelegere, având în vedere că Zima și-a exprimat dorința de a face pasul către FCSB.

”Din punctul meu de vedere, Zima este cel mai bun portar din România. O spun cu toată modestia și tot respectul pentru Târnovanu. Nu doar FCSB se interesează de Zima. Discuții mai sunt și cu alte cluburi din străinătate.

Pentru prețul corect, orice jucător e de vânzare. Pot spune că Zima nu se poate vinde sub 500.000 de euro. El mai are contract cu noi un an și 8 luni. Și e un băiat de caracter, nu vor fi probleme”, a spus Tudor.

Zima, încrezător în decizia de a semna cu FCSB

Chiar dacă negocierile se prelungesc, Lukas Zima s-a arătat deschis față de ideea transferului la FCSB. Portarul a declarat că este pregătit pentru o nouă provocare și că nu se teme de Gigi Becali, un patron cunoscut pentru criticile sale publice la adresa jucătorilor.

Deși discuțiile continuă, transferul lui Lukas Zima rămâne incert până la finalizarea negocierilor. În iarnă, cele două cluburi ar putea ajunge la un compromis, mai ales având în vedere dorința jucătorului de a se alătura FCSB-ului și nevoia echipei bucureștene de a-și consolida lotul.

Rămâne de văzut dacă Petrolul și FCSB vor reuși să cadă de acord asupra termenilor transferului, însă un lucru este clar: Lukas Zima este gata să facă pasul către un nou capitol din cariera sa.

Foto: orangesport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.