Dennis Politic şi Cătălin Cîrjan, supărați după meci. FCSB a câștigat derby-ul etapei a 13-a din SuperLiga României, învingând Dinamo cu scorul de 2-0, într-un meci disputat pe Arena Națională. Campioana României a deschis scorul în minutul 26, printr-un gol spectaculos al lui Daniel Bîrligea, considerat unul dintre cele mai frumoase ale sezonului. Cu acest avantaj, echipa antrenată de Elias Charalambous a intrat la pauză, lăsând Dinamo în dificultate.

Deși mulți se așteptau ca Dinamo, susținută de cei 40.000 de fani prezenți în tribune, să fie mult mai agresivă în repriza a doua, lucrurile au stat altfel. În loc de asediul dinamoviștilor, FCSB a fost cea care a continuat să aibă ocaziile cele mai clare. Dinamo nu a reușit să creeze pericol la poarta lui Ștefan Târnovanu, iar roș-albaștrii au profitat de această pasivitate. În minutul 90+3, Alexandru Musi a marcat al doilea gol, stabilind scorul final de 2-0.

Dennis Politic şi Cătălin Cîrjan, nemulțumiți

După meci, Cătălin Cîrjan, unul dintre jucătorii de la care fanii dinamoviști aveau mari așteptări, a recunoscut că echipa nu a respectat planul stabilit la pauză, ceea ce a contribuit la înfrângere. Declarațiile sale au scos în evidență o lipsă de coeziune și disciplină tactică în echipa lui Dinamo, în special în momentele cruciale ale meciului.

”Dezamăgitor. Ne doream mult mai mult, ne-am pregătit bine, am vorbit mult despre acest derby. Am început bine, dacă înscriam, jocul era altul.

Ei au marcat din nimic, după care noi am făcut un joc slab în a doua repriză, nu ne-am mai creat ocazii. În prima repriză nu au avut nimic în plus față de noi, dar în a doua au arătat că au experiență și că sunt o echipă bună.

La pauză vorbim că mergem peste adversar, că nu ne retragem… o să vorbim cu mister și o să facem o analiză.

Ne-am simțit foarte bine, jucăm fotbal pentru astfel de meciuri, au fost incredibili. Le mulțumim fanilor că au venit, dar ne pare rău că nu i-am bucurat”, a declarat Cătălin Cîrjan.

La flash-interviu, căpitanul Dennis Politic a exprimat frustrarea echipei, subliniind că Dinamo a comis prea multe greșeli individuale, mai degrabă decât să fie impresionată de jocul adversarilor. Politic a recunoscut că erorile personale și lipsa de organizare au făcut diferența în acest derby.

„Este dezamăgire. În primul rând pentru că am pierdut un derby şi cred că le-am oferit acele două goluri, ca să spun aşa. Nu au fost nişte goluri foarte muncite. Am pierdut un derby şi asta ne supără cel mai mult. Dar nici jocul nu a fost unul prea frumos.

Este la cald acum să analizăm de ce nu s-a putut mai mult. Nici noi, dar nici ei nu au făcut un joc cine ştie ce. Noi suntem supăraţi pe jocul nostru, pentru că ştiam că putem mult mai mult şi suntem dezamăgiţi. Nu ştiu dacă se întâmplă ceva special, am pierdut cu un adversar puternic.

Nu cred că trebuie să facem înmormântare din asta, o să ne revenim săptămâna viitoare la Sibiu. Am început sezonul foarte bine şi e greu să o ţii aşa”, a declarat Politic.

Clasamentul după derby

Cu această victorie, FCSB a acumulat 19 puncte și a urcat pe locul 5 în clasament, depășind Dinamo, care a căzut pe locul 7, cu 18 puncte. Rezultatul consolidează ascensiunea echipei roș-albastre și pune presiune pe Dinamo, care va trebui să regândească strategia pentru a rămâne în lupta pentru primele locuri din SuperLigă.

Derby-ul a evidențiat superioritatea FCSB în fața unei echipe dinamoviste care nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. În ciuda susținerii masive din tribune, Dinamo nu a găsit soluții ofensive, iar FCSB a profitat pentru a obține o victorie importantă în lupta pentru pozițiile fruntașe.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.