Mihai Rotaru a fost aspru criticat de cine se aștepta mai puțin. Universitatea Craiova a înregistrat doar o remiză, scor 0-0, împotriva FC Botoșani în etapa a 13-a din SuperLiga României, un rezultat considerat dezamăgitor pentru echipa pregătită de Costel Gâlcă. Deși erau cotați favoriți, oltenii nu au reușit să penetreze defensiva oaspeților, care au plecat din Bănie cu un punct important.

De-a lungul celor 90 de minute, Craiova a dominat din punct de vedere al posesiei, însă eficiența în fața porții a lăsat mult de dorit. Portarul Anestis a fost un adevărat zid pentru moldoveni, respingând toate încercările ofensive ale gazdelor. Fanii Craiovei, obișnuiți cu un fotbal mai ofensiv, au fost vizibil nemulțumiți de lipsa unui gol.

Critici pentru patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru

Pe fondul acestui egal frustrant, criticile au început să se intensifice la adresa conducerii clubului, în special a lui Mihai Rotaru, cel care supervizează politica de transferuri a echipei. Daniel Stanciu, oficial al celor de la FC Argeș, a ridicat semne de întrebare cu privire la eficacitatea achizițiilor făcute de club în ultimele sezoane.

Una dintre țintele criticilor recente este atacantul Jovo Lukic, transferat în vara acestui an pentru suma de 400.000 de euro de la Banja Luka. Așteptările au fost mari pentru jucătorul bosniac, însă până în prezent acesta nu a reușit să impresioneze pe teren. Cu doar 206 minute jucate pentru Universitatea Craiova și fără vreun gol marcat, presiunea pe umerii săi devine tot mai mare.

”De remarcat prestația Botoșaniului, dar Craiova slabă, foarte slabă. Botoșani și-a făcut jocul, periculoasă pe contraatac, a avut șanse. Craiova tot caută, de vreo câțiva ani. E preocupat (n.r.-Costel Gâlcă), dar jocul lasă de dorit. Nici lotul nu-l ajută.

Jucătorii sunt aduși de conducere. A fost adus cel din imagine, Lukic, prezentat ca unul dintre cei mai buni atacanți din România. Modest rău, foarte modest. Încă o dată scouting-ul lui Rotaru dă greș, ca de obicei. Dacă facem o socoteală în ultimii ani câți jucători a transferat Craiova pe bani…”, a declarat Daniel Stanciu.

Jovo Lukic, un pariu neconfirmat

Atacantul de 25 de ani are o cotă de piață estimată la 500.000 de euro, conform Transfermarkt, și un contract valabil până în vara anului 2028 cu Universitatea Craiova. Cu toate acestea, debutul său în SuperLiga României a fost departe de așteptări, iar răbdarea fanilor pare să se epuizeze rapid.

Daniel Stanciu a subliniat că achiziția lui Lukic este doar una dintr-o serie de transferuri nereușite făcute de club în ultimii ani. Sumele mari investite în jucători care nu și-au demonstrat valoarea pe teren ridică semne de întrebare cu privire la strategia pe termen lung a Universității Craiova.

Acest egal fără goluri nu doar că afectează moralul echipei, ci și poziția lor în clasament. Craiova avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în cursa pentru podium, dar acest rezultat lasă multe întrebări fără răspuns. Presiunea crește atât pe antrenorul Costel Gâlcă, cât și pe conducere, întrucât fanii cer o schimbare rapidă în abordarea echipei și în politica de transferuri.

Rămâne de văzut cum va reacționa echipa în următoarele etape și dacă Jovo Lukic va reuși în sfârșit să își justifice investiția. Momentan, însă, Universitatea Craiova rămâne sub semnul incertitudinii.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.