Gigi Becali nu a știut ce să mai facă la pauza meciului. Într-un meci de Europa League care s-a dovedit plin de momente tensionate și decizii neașteptate, FCSB a fost învinsă clar de Rangers pe Ibrox Park, cu un scor categoric de 0-4. Golurile echipei scoțiene au fost înscrise de Tom Lawrence în minutul 10, Vaclav Cerny, cu două reușite în minutele 31 și 55, și Hamza Igamane în minutul 71. După meci, patronul FCSB, Gigi Becali, și-a exprimat intenția de a face schimbări decisive încă din pauza partidei, însă acestea nu au fost duse la bun sfârșit.

Gigi Becali, tentat de schimbări strategice

Gigi Becali, patronul în vârstă de 66 de ani al celor de la FCSB, a dezvăluit la scurt timp după meci că a fost tentat să intervină tactic după prima repriză, în încercarea de a întări mijlocul echipei sale. Becali a planificat să-l înlocuiască pe mijlocașul Malcom Edjouma, în vârstă de 28 de ani, cu experimentatul Vlad Chiricheș (34 de ani), în speranța de a stabiliza apărarea. Totuși, Becali a declarat că a fost convins de colaboratorii săi – MM Stoica, Mihai Pintilii și Elias Charalambous – să nu efectueze această schimbare, o decizie care poate ar fi influențat evoluția echipei.

”Edjouma n-a contat la mijlocul terenului. Am vrut să fac o schimbare (n.r.- la pauză), Chiricheș în locul lui Edjouma. Poate nu mai luam două goluri în repriza a doua. M-am mai consultat, am mai vorbit… Să intre Radunovic… N-are rost să mai comentăm”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Euro Fotbal.

Frustrarea lui Ștefan Târnovanu

După încheierea partidei, portarul FCSB, Ștefan Târnovanu, și-a exprimat dezamăgirea față de rezultat și dominația scoțienilor, care au avut controlul meciului în mare parte. Târnovanu a vorbit și despre momentul din minutul 2, când golul înscris de David Miculescu a fost anulat pentru un presupus fault. Această decizie a părut să afecteze moralul echipei, iar FCSB nu a reușit să recâștige inițiativa pe parcursul partidei.

”Nu mai e nimic de spus. Mergem înainte și trebuie să câștigăm următoarele meciuri. Nu s-a legat nimic probabil că și în minutul doi când am dat gol, arbitrul îmi spune că e greșeala lui pentru că a fluierat prea devreme, dar nu știu dacă s-ar fi schimbat ceva.

Nu ne-a mai ieșit nimic. Au făcut ce au vrut ei, iar noi am făcut un meci foarte slab. Nu e un sentiment foarte bun (n.r .să încasezi patru goluri), dar mergem înainte”, a spus Ștefan Târnovanu.

Înfrângerea severă suferită pe Ibrox Park aduce FCSB într-o poziție dificilă în grupă și evidențiază necesitatea unor strategii mai solide pentru meciurile viitoare. După ce au înregistrat două victorii în primele etape, acest eșec le-a zdruncinat parcursul, iar echipa trebuie să regândească abordarea tacticilor pentru a-și păstra șansele de calificare.

FCSB va trebui să învețe din această experiență dureroasă și să-și canalizeze frustrarea într-o determinare crescută pentru următoarele meciuri din Europa League.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.