Un tratament pentru coronavirus este vital în această perioadă. Cercetătorii români de la Institutul OncoGen sunt aproape să găsească un leac minune pentru acest virus.
Tot mai multe țări anunță statistici dezastroase lăsate în urmă de Covid-19. Românii de la Institutul OncoGen, din Timișoara, colaboreaza cu Banca de Sânge din Dresda pentru a analiza sângele celor care s-au infectat.
Având în vedere faptul că în următoarele săptămâni se preconizează că ne vom confrunta cu un prim vârf al pandemiei de Coronavirus (Covid-19) în România, și ținând cont de precaritatea mijloacelor terapeutice de care dispunem în prezent, precum și de creșterea iminentă a numărului de decese cauzate de complicații, atât printre persoanele trecute de 60 de ani, cât și, mai nou la persoanele tinere, Institutul Oncogen în colaborare cu spitalele de boli infecțioase din țară, centrele de sânge și alte instituții care pot ajuta, inițiază o campanie de colectare și stocare de sânge (plasmă) de la pacienții care au trecut prin infecția cu Covid-19 și s-au vindecat.
Această plasmă conține anticorpi care pot neutraliza virusul și este de folos pacienților cu forme grave ale bolii, care pot deceda înainte de a-și dezvolta propria imunitate.
Metoda nu este una nouă, dar a început să fie folosită în lipsa unui tratament în tot mai multe țări care se confruntă cu pandemia, inclusiv în China, au anunțat cercetătorii din Timișoara, pentru newsweek.ro.
Tratamentul pentru coronavirus
Oamenii de știință românii vor lucra împreuna cu omologii Oncogen din Germania, respectiv cu Banca de Sânge din Dresda, care a demarat aceste proceduri în Germania.
Sperăm să reușim să colectăm și să prelucrăm o cantitate semnificativă de sânge (plasmă) până la momentul în care ne apropiem de primul vârf al pandemiei în România și să dăm o speranța în plus pacienților cu forme severe ale bolii, a precizat profesorul Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen, pentru newsweek.ro.
Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că statele lumii trebuie să treacă de la o atitudine defensivă, care înseamnă carantină și izolare, la una ofensivă care să atace coronavirusul.
Cercetării se fac în toată lumea, atât pentru un vaccin cât și pentru un tratament, iar cercetătorii de la Timișoara au făcut încă un pas înainte.