Cercetătorii israelieni au anunțat că au realizat un vaccin împotriva coronavirusului și va fi pe piață mai repede decât produsele altor state.

După atâtea vești sumbre se vede și lumina de la capătul tunelului. Cercetătorii israelieni au reușit acest lucru, ei încercând de vreo 4 ani să vină cu un vaccin pentru mai multe tipuri de viruși.

Dr. Chen Katz, liderul grupului de biotehnologie al Institutului Migal Galilee, a anunțat că 80 de doctori şi 260 de cercetători lucrează la acest panaceu universal. Conform doctorului, vaccinul va intra în testare luna viitoare, dar că procesul de testare și aprobare va dura câteva luni.

Chen Katz a mărturisit că noul vaccin este oral, poate fi administrat adulţilor şi copiilor, iar oamenii infectați cu COVID-19 vor simți boala ca pe o simplă răceală.

Orice vaccin, dacă acţionează corespunzător, pregăteşte sistemul imunitar pentru a recunoaşte şi bloca activitatea agentului patogen, când şi dacă acesta apare.

La modul ideal, un vaccin poate proteja în întregime un subiect, fără să aibă simptome, cu toate astea nu fiecare sistem imunitar reacţionează la fel la vaccinare, depinde de mai multe variabile, inclusiv vârsta şi starea de sănătate.

Totuşi, chiar şi efectul parţial al unui vaccin bun poate schimba cursul bolii şi o poate transforma într-o afecţiune mult mai uşoară.

Coronavirusurile nu sunt ceva nou pentru umanitate şi mai multe tulpini de corona ajung în mod comun la o mare parte a populaţiei, cu simptomele unei răceli foarte uşoare.

Tehnologia noastră se bazează pe proteine speciale, cu mecanism de auto-livrare, ce induce o apărare puternică a mucoaselor.

Studiul nostru asupra coronavirusurilor şi caracterizarea părţilor esenţiale pentru inducerea unui bun răspuns imun a arătat rezultate foarte promiţătoare în protecţia împotriva coronavirusurilor.

Vaccinul ar putea fi disponibil pe plajă largă începând din această vară, dar acest lucru depinde în principal de autorităţile de reglementare în domeniu şi mai ales de soluţiile pe care le vor găsi pentru testarea rapidă şi aprobarea acestui nou vaccin.

Este foarte probabil ca să fie găsită o soluţie ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă din vară, mai ales în contextul actual. Vaccinul nu a fost realizat mai degrabă pentru a proteja persoanele care nu au fost afectate de coronavirus.

Orice substanţă pe lumea asta poate da reacţii adverse. Chiar şi ciocolata şi apa minerală… Cu toate astea, vaccinul anti-coronavirus la care lucrăm nu va fi unul injectibil, ci oral, şi tocmai de aceea reacţiile adverse potenţiale vor fi mult mai mici comparativ cu orice alt vaccin standard. Sunt convins că beneficiile sale vor fi cu mult mai mari decât posibilele reacţii adverse, a declarat dr. Chen Katz, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul.

Organizaţia Mondială a Sănătății a declarat pandemie mondială de coronavirus. OMS recomandă statelor să treacă de la atitudinea defensivă la una ofensivă, iar găsirea unui vaccin sau tratament ar putea înseamna șansa la viață pentru cea mai mare parte a populaţiei de pe Pământ.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.