O femeie vampir a fost descoperită în România și a șocat pe toată lumea. Presa a scris la greu despre evenimentul incredibil, pe care îl vedeam doar în filme. Ioana Constantinescu, cunoscută ca „Loana cea însetată de sânge” a murit la 29 de ani și a uimit lumea medicală.
Prima femeie vampir
Cazul Ioanei Constantinescu a ținut prima pagina a ziarelor din Timișoara, pe 25 octombrie în anul 1909. Femeia a fost bătută cu bestialitate de oamenii care o considerau vampir. Ulterior, aceasta s-a stins din viață după ce a înghiţit o cantitate mare din propriul sânge. Pentru a arăta lumii că totul este adevărat au fost făcute poze la o oră după decesul ei.
Ioana Constantinescu decedată în toamna lui 1909.
Cauza morţii: ritual de sinucidere, cauzată de ingerarea unei mari cantităţi din propriul sânge.
Conform autopsiei autorizate şi semnate de către legişti
Timişoara, Octombrie 23, se scria în presa vremii.
Cine a fost Ioana Constantinescu?
„Loana cea însetată de sânge” cum era poreclită de lume Ioana Constantinescu s-a născut în anul 1882, la Timişoara. Încă de când era copil, ea a fost iniţiată în Zoroastrism, o religie veche a popoarelor din Asia Centrală, Iran şi Azerbaidjan, caracterizată prin dualismul dintre bine şi rău, fondată la începutul mileniului II î.Hr. de profetul persan Zarathustra (Zoroastru).
Potrivit legendei, aceasta Legenda a continuat să practice tot felul de ritualuri ciudate, multe dintre ele îndreptate împotriva a doi dintre miniştrii austro-ungari, care auziseră de ”vrăjitoriile” ei şi îi doreau condamnarea la închisoare.
Frica oamenilor de necunoscut și de ce nu pot înțelege a făcut ca pe 21 octombrie 1909, să se răscoale împotriva ei. Drept urmare, au intrat peste femeia „vampir” în casă, au scos-o afară şi au bătut-o crunt. Două zile mai târziu Ioana Constantinescu a murit, însă nu din cauza rănilor provocate de bătăi, ci pentru că s-a tăiat pe braţe, apoi şi-a turnat sângele într-un pocal din care a băut. Aşa a murit. Trebuie specificat că nu există un certificat de deces.
Corpul ei a fost descoperit așezat pe un pat, în timp ce în preajmă se găseau diferite obiecte de cult, au scris ziarele vremii.
Ce este un vampir?
Potrivit definiției, vampirii sunt ființe mitologice sau folclorice, care subzistă prin hrănirea în special cu sânge de la creaturi vii, indiferent dacă sunt strigoi sau persoane în viață.
Termenul de „vampir” devine popular la începutul secolului al XVIII-lea, când poveștile au luat amploare, iar literatura de specialitate a fost tot mai ușor de transportat. Astfel, a apărut romanul „Dracula” și multe alte scrieri și, ulterior, filme.
Foto: unsplash.com, Pexels.com și a1.ro