Revolut este o companie fintech care oferă servicii bancare digitale, precum conturi bancare, carduri de debit și credite, prin intermediul unei aplicații mobile. Fondată în 2015, aceasta a crescut rapid și a devenit cunoscută pentru abordarea sa inovatoare în gestionarea banilor, inclusiv schimbul valutar la cursuri bune și transferurile internaționale fără comisioane sau la costuri reduse.
De asemenea, aplicația oferă și alte servicii, cum ar fi investițiile în acțiuni și criptomonede, asigurările de călătorie și funcționalități de economisire automată. Aplicația este populară, în special în rândul persoanelor care călătoresc frecvent și a celor care doresc să gestioneze finanțele personale cu ajutorul tehnologiei.
Recent, însă, a apărut o nouă aplicație bancară în România care atentează la locul de lider deținut de Revolut în acest domeniu. Este vorba despre aplicația Salt Bank de la Banca Transilvania.
Ce este Salt Bank?
Salt Bank este prima bancă digitală din România care își propune să ofere soluții financiare adaptate nevoilor și obiectivelor individuale ale clienților. A fost cunoscută din 2015 până în 2024 sub numele de Idea Bank. Salt Bank face parte din grupul Banca Transilvania.
Aplicația oferă o gamă largă de servicii bancare, printre care:
Costuri de administrare 0.
Dobândă de 3% p.a. la contul curent și în Spaces dacă faci plăți de 1000 de lei lunar.
Curs valutar excelent.
0 comision pentru încasări și plăți în România.
Gestionarea rapidă a economiilor, deschiderea și închiderea gratuită a conturilor.
Investiții în acțiuni.
Salt Bank se angajează să fie o bancă responsabilă și stabilă, care investește în tehnologie. Deschiderea unui cont Salt Bank se face simplu și rapid prin intermediul aplicației mobile intuitive.
”Pentru cei care nu stau în banca lor. Care vor din ce în ce mai mult, cu mai puține bătăi de cap”, se arată pe site-ul de la Salt Bank.
Ce este mai bun Salt Bank sau Revolut?
Alegerea dintre cele două aplicații depinde în mare măsură de nevoile individuale ale fiecărui utilizator. Iată câteva diferențe între cele două servicii:
Salt Bank:
- Este prima bancă digitală din România.
- Oferă o serie de beneficii pentru clienții care recomandă banca prietenilor.
- Permite crearea de depozite bancare.
- Permite 5 retrageri pe lună până la 900 de lei.
Revolut:
- Este o instituție financiară bancară care a apărut în 2018.
- Oferă o recompensă de între 50 de lei și 1.000 de lei, dacă recomanzi serviciul unui amic.
- Permite transformarea banilor în euro dacă vrei să pleci peste hotare.
- Permite 5 retrageri, pe lună, fără a-ți percepe comision sau 800 de lei pe lună de facturare.
- Oferă posibilitatea creării unor depozite bancare și pune la dispoziție conturi de economii.
„Clienții pot opta pentru refinanțarea uneia sau mai multor facilități de creditare acordate în lei de către alte bănci din România sau de către Revolut. Pot fi refinanțate atât alte credite de nevoi personale, cât și carduri de credit sau facilități de descoperit de cont (overdraft). În plus, clienții au varianta de a solicita o sumă suplimentară de bani. Ca și în cazul creditului de nevoi personale, valoarea maximă pe care o poate avea un credit de refinanțare este de 200.000 lei”, a declarat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.
Ce avere fabuloasă are Florin Călinescu
„Obiectivul nostru este acela de a deveni aplicația financiară globală care pune la dispoziția clienților, într-un singur loc, tot ceea ce le trebuie pentru a-și gestiona bugetul personal. În România, această ambiție se traduce prin ecosistemul de produse și servicii financiare și de lifestyle, accesibile la câteva click-uri distanță, cu beneficii relevante și costuri transparente.
Următorul pas în strategia noastră este acela de a deveni contul bancar principal al clienților români, iar lansarea creditului de nevoi personale cu refinanțare ne duce mai aproape de această țintă. Suntem bucuroși să fim prima piață unde lansăm acest produs și astfel să aducem o experiență de banking diferită, ce se bucură de aprecierea milioanelor de clienți pe plan local”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut Bank din România.
În concluzie, ambele servicii au avantajele și dezavantajele lor. Alegerea depinde de nevoile și preferințele tale personale.
Foto: afaceri.news și start-up.ro