Mihai Stoica vrea adversari ușori în Liga Campionilor. FCSB, campioana României, va fi cap de serie în turul 1 preliminar al UEFA Champions League, fapt ce le oferă o șansă importantă de a întâlni un adversar accesibil. Această poziție favorizată vine ca urmare a performanțelor anterioare ale echipei și a coeficientului acumulat în competițiile europene.

Mihai Stoica și favoriții săi

Meme Stoica, oficialul roș-albaștrilor și președintele Consiliului de Administrație al clubului, și-a exprimat preferințele în ceea ce privește adversarii pe care ar dori să-i întâlnească FCSB în drumul spre grupele Ligii Campionilor. Acesta a subliniat importanța de a avea un parcurs cât mai ușor în primele faze ale competiției.

Tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar va avea loc pe data de 18 iunie. Pentru FCSB, obiectivul este clar: să treacă fără probleme de acest prim obstacol. Mihai Stoica a declarat că o eliminare prematură din competiție ar fi considerată un eșec major pentru echipa sa, subliniind presiunea existentă pe umerii jucătorilor și a staff-ului tehnic.

În viziunea lui Stoica, cel mai accesibil adversar ar fi Virtus, campioana din San Marino. Acesta este considerat cel mai slab adversar posibil din punct de vedere al clasamentului și performanțelor internaționale. Virtus, fiind reprezentanta unei țări cu o tradiție fotbalistică modestă, ar putea oferi FCSB o șansă bună de a începe campania europeană cu dreptul.

„Prima ar fi Virtus, din San Marino. E echipa pe care mi-o doresc prima. A doua ar fi Santa Coloma. Nu cred că trebuie prea multe explicații. Egnatia n-aș lua, chiar dacă are coeficient mai mic, pentru că Albania propune un fotbal mai bun. Craiova a pierdut cu Laci (n.r – echipă albaneză).

A treia ar fi Decic, apoi aș sări direct la Irlanda de Nord, la Larne, unde nu mi se pare un nivel. O să las Kazahstan și Islanda mai spre final, iar islandezii uite ce au făcut anul trecut cu Ferencvaros, i-au spulberat.

Celje a ajuns prima echipă din Slovenia, după Maribor, care poate să și cumpere. E mare lucru pentru o echipă din Slovenia. Chiar dacă e bine organizat fotbalul de acolo, echipele nu au un buget extraordinar. Celje are un antrenor croat (n.r – Damir Krznar), care a fost și pe la Dinamo Zagreb și care a fost secundul multor antrenori exponențiali ai fotbalului croat, inclusiv Zoran Mamic.

Trebuie să trecem de primul tur. Ar fi un mare eșec să ieși din primul tur. Un mare eșec! În turul 2, cel mai puțin îmi doresc Midtjylland. De ce? Am căutat și am descoperit ceva foarte interesant. Midtjylland a cumpărat jucător bun de la PAOK, care PAOK, la rândul ei, a cumpărat de la Ludogorets, pe Despodov.

Midtjylland e un club special, chiar dacă a câștigat campionatul în ultima etapă. E un club nou înființat, dar sunt extrem de bine organizați, au un scouting formidabil, au colaborări cu vreo 100 de cluburi și o școală de fotbal în Nigeria.

Apoi ar fi PAOK din două considerente – fotbalul elen, la nivel de prime echipe, are valoare incontestabilă în Europa, iar al doilea motiv e Răzvan Lucescu, care a făcut ceva nemaipomenit, la fel cum a făcut în primul mandat. Apoi, în ordinea nepreferințelor, pe locul 3, aș veni cu Sparta Praga”, a spus Mihai Stoica despre tragerea la sorți, potrivit Orange Sport.

Pentru FCSB, turul 1 preliminar al UEFA Champions League reprezintă o oportunitate de a demonstra valoarea echipei și de a avansa cât mai mult în competiție. Cu o strategie bine definită și obiective clare, campioana României își propune să depășească orice obstacol întâlnit și să își asigure un loc în fazele superioare ale turneului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.